Miroslav Aleksić: Vlast da se urazumi i odredi normalne rokove za nove beogradske izbore 1foto: Anđela Petrović/Danas

redsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić pozvao je danas vlasti da se „urazume i da daju normalne rokove“ za implementaciju preporuka ODIHR vezano za izborne uslove, uz ocenu da za to neće biti dovoljno vremena ukoliko novi beogradski izbori budu raspisani za 28. april.

Upitan šta će biti ukoliko ne dođe do primene preporuka ODIHR, Aleksić je za televiziju N1 rekao da će, kada je u pitanju eventualni bojkot izbora, „sve biti na stolu“.

„I aktivan bojkot i aktivna borba, sigurno nećemo pasivno sedeti po strani i gledati šta se dešava. Učinićemo sve da sprečimo nasilje, pa neka je to i izborno nasilje koje oni očigledno planiraju za 28. april“, kazao je on.

Naveo je da će se opoziciona lista „Srbija protiv nasilja“, čiji je Narodni pokret Srbije deo, vrlo brzo, u narednim danima usaglasiti oko načina izlaska na nove beogradske izbore, dodajući da se još uvek nisu usaglasili, ali da vode razgovore.

„Ne izlazimo (na izbore) ukoliko se ne promene uslovi elementarnih stvari da možemo da učestvujemo na izborima, da građani mogu da biraju ko će da ih vodi u Beogradu“, rekao je Aleksić.

Prema njegovim rečima, do 28. aprila je nemoguće uraditi bilo šta, te je „neophodno da se stvari prolongiraju i da se napravi minimum dogovora“ oko tih izbora.

„Oni sve mogu, oni mogu da usvoje Lex specijalis za bilo šta, na svaka tri meseca usvajaju po jedan kada je u pitanju građevina i projekti. Sada, kada su u pitanju izbori, koji su osnov za normalno funkcionisanje države, sad se oni tu kao nešto ubrzavaju“, ocenio je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari