"Vučićevo današnje obraćanje je čisto foliranje": Miroslav Parović o konferenciji predsednika Srbije 1foto FoNet/TV FoNet

„Dosadašnja praksa nam je pokazala da sve što Kurti radi, a Vučić se kao protivi, kroz nekoliko meseci postaje uobičajena praksa prihvatljiva za sve“, navodi u saopštenju predsednik vanparlamentarne stranke Narodni slobodarski pokret Miroslav Parović.

Dodaje da najsvežiji primer su registarske tablice zbog kojih se mesecima „vodio rat na Pinku i Hepiju, da bi onda na kraju Vučić proglasio veliku pobedu time što je prihvatio da se ukinu srpske registarske oznake“.

„Na isti način će i novi rat oko upotrebe dinara na teritoriji KiM, kroz par meseci biti završen još jednom u nizu pobeda i to tako što će po zakonima tzv. Republike Kosovo neka privatna banka iz Srbije dobiti licencu i onda će se preko nje obavljati transakcije. To će ujedno biti prilika da neko blizak Vučiću, a da je ujedno i vlasnik banke, enromno zaradi na tim transakcijama“, navodi Parović.

Poručuje da je i današnje Vučićevo obraćanje bilo „čisto foliranje namenjeno za domaću upotrebu“.

„Posebno je tragikomična priča o tome da je svojeručno pisao pisma svetskim državnicima, čime kod građana stvara utisak kako se on lomi od borbe za zaštitu interesa Srbije. Sadržajem tih pisama javnost će biti zatrpana čitave naredne nedelje dok se bude konstituisala Narodna skupština bez legitimiteta imajući u vidu da su izbori pokradeni, a suštinski u njima će pisati ono što kao država redovno podnosimo kao izveštaj Savetu bezbednosti o stanju na Kosovu i Metohiji“, ukazuje Parović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari