Momirović: Metro će biti moderan, brz, racionalan i efikasan, izgradnja počinje na proleće

Ostavite komentar


  1. Metro zvani „Od nigde do nikuda.“ Može jedino da posluži stanovnicima Mirjeva da za 1. Maj odu na Makišku livadu da roštiljaju.

  2. Imajući u vidu, da su ne tako davno nadležni; ministar finansija Siniša Mali i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić »garantovali« da izgradnja metroa u Beogradu počinje do kraja ove, 2021. godine, izjava ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića; »da na proleće, dakle 2022. godine počinje izgradnja prve linije metroa«, nam govori, da će »svečani« početak izgradnje metroa, naravno »pod reflektorima i uz prisustvo medija« biti neposredno pre izbora koji nas očekuju na proleće 2022. godine. Dakle, »svečanog« početka izgradnje će verovatno biti, a da li će i kada biti završetak radova na izgradnji metroa teško je reći, pogotovo imajući u vidu »sudbinu« tunela »Karaburma«. Naime, odavno u prošlom veku od leve i desne cevi tunela »Vračar« izgrađene su dve cevi tunela »Karaburma«, svaka dužine po 600m i to leva cev tunela u periodu 1975-1977, a desna cev tunela 20 godina kasnije. I evo, od tada je prošlo više od 20 godina i nijedna vlast, kako u Beogradu, tako i šire nije uspela, pre bih rekao nije znala, tačnije nije bila sposobna, da za saobraćaj osposobi tunele »Karaburma« i tako linije »BG voza« produži do Karaburme i dalje do Rospi Ćuprije. A da bi se tuneli »Karaburma« osposobili za saobraćaj »BG voza« potrebno je u njih SAMO postaviti šine i kontaktnu mrežu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.