Moravski koridor, a ne Ramin auto-put do Drača 1Foto: Aleksandar Levajkovic

Kraljevčani su danas imali prilike, u dva navrata, da se sretnu i razgovaraju sa predsedničkim kandidatom Vukom Jeremićem.

Pre podne Jeremić je sa suprugom Natašom prošetao Kraljevom i razgovarao sa građanima a večeras je, u Poslovnom centru „Melos“, imao vrlo posećen skup koji je protekao u višesatnom razgovoru sa građanima. Jeremića je, najpre, pozdravila Marija Kardžović iz Kraljeva brucoškinja na međunarodnom smeru Fakulteta političkih nauka u Beogradu a potom je on, svoj razgovor sa Kraljevčanima, započeo pitanjem „Hoćemo li dozvoliti da nas ova nesposobna vlast vodi još pet godina?“

„Hoće li to dozvoliti Kraljevo grad u kome je, malte ne, sve što je moglo biti upropšaćeno. Grad u kome su se nekad proizvodili vagoni, vatrostalne opeke, nameštaj, a danas je grad koji grca pod tertom siromaštva, grad u kome na njihovim televizijama slušamo obećanja kako će nam, za dve godine, pa opet za još dve godine, biti bolje a da do tog boljeg da nemo gledamo kako nas je sve manje i kako nam mladi obrazovani ljudi napuštaju zemlju? Drugog aprila im to nećemo dozvoliti“, rekao je Jeremić.

„Gledamo Vučića, juče, kako sedi između Edi Rame i Ise Mustafe i planiraju da nam Drač bude strateška luka da im izgradi auto-put Niš-Drač a vama treba Moravski koridor, auto put Pojate-Preljina i ja ću se založiti da ga što pre sagradimo. Slušamo ga kao se, navodno, bori za Kosovo u Srbiji a to isto Kosovo dok sam ja bio na čelu naše diplomatije nije bilo član nijedne međunarodne organizacije za zaliku od danas kada su, između ostalog, prihvatili i da ima svoj međunarodni telefonski broj“, dodao je.

„Moj predsednički program sadrži vrlo jasnih sedamdeset mera, i ni jedan jedini dan proveden na funkciji predsednika neću propustiti da se borim da te mere, zajedno sa vama, sprovedem kako bi smo zaustavili ovaj sunovrat. Ja sam posle svoje uspešne međunarodne diplomatske karijere mogao da se povučem, da biram za koga ću i pod kojim uslovima da radim, da živim gde hoću ali odlučio sam da uđem u ovu trku zbog Srbije i zbog vas da, zajedno, menjamo stvari na bolje ali najpre treba da ove nesposobne oteramo sa vlasti. Sav svoj međunarodni ugled i sve svoje međunarodne kontakte staviću u funkciju dovođenja pristojnih i moralno i etički prihvatljivih stranih investitora“, poručio je Jeremić.

„Kada budemo menjali Ustav založiću se da se vojna neutralnost Srbije definiše kao ustavna kategorija i da se unese u taj dokument, da se narodni poslanici biraju neposredno od strane građana, a toj promeni pristupićemo vođeni našim potrebama a ne željama drugih“, ocenio je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari