MUP ćuti o broju novih Beograđana

* Stefanović juče rekao da u prestonici postoji stalni priliv između 6.000 i 8.000 novih sugrađana
Sve više spekulacija da pred gradske izbore raste broj stanovnika

Ostavite komentar


  1. A šta vi hoćete da vam MUP kaže, kada to što vi tvrdite nije tačno, ja vas ne razumem. Kako da vam potvrdi nešto što nije tačno.

  2. Nije mi jasno zasto tzv. opozicija ne formira Pravne timove koji ce pisati i pratiti krivicne prijave protiv ovakvih poteza vlasti??? U vezi proteklih izbora postoji gomila prekrsaja i krivicnih dela. Nemojte mi reci da su Bugarski vozovi, crni dzipovi i sl. u skladu sa zakonom.
    Ukoliko je tzv opozicija finansijski nemocna, odnosno nema para, neka se obrati svojim "lopovima" za pomoc. Npr. "Za vreme nase vlasti postovani Bozo postao si dobar za 50milki jura. Pravi je trenutak da nam vratis 25…."

  3. Ovo je okupirana država, a mi čekamo da nas sve VUČIĆ i njegov brat predsednik spasu. Smehoteka….

  4. Birački spisak se menja iz dana u dan . Neki umiru a neki postaju punoletni, neki se odsele a neki dosele, jasno je to

  5. Ako je verovati Republičkoj izbornoj komisiji na izborima za narodne poslanike marta 2014. godine izborno pravo je imalo 1.607.544 stanovnika Beograda. Dve godine kasnije, aprila 2016. godine na izborima za narodne poslanike izborno pravo je imalo 1.618.264 stanovnika Beograda, da bi aprila ove, 2017. godine na izborima za predsednika Republike izborno pravo imalo 1.620.648 stanovnika Beograda. Dakle, broj stanovnika Beograda koji imaju izborno pravo je za tri godine povećan za 13.104, odnosno za 4.368 godišnje. Svaki novi stanovnik Beograda ne znači i novi stanovnik sa izbornim pravom, jer mlađi od 18 godina nemaju izborno pravo. Inače, EP će bez primedbi prihvatiti povećanje broja birača na predstojećim izborima za Skupštinu grada Beograda, ako ono nije veće od 5-6.000 hiljada u odnosu na broj birača na izborima za predsednika Republike aprila ove godine. U slučaju većeg povećanja broja birača, treba očekivati amandmane na sledeću Rezoluciju o napredku Srbije ka članstvu u EU.

  6. Zar vam nije jasno da drug Vucic u panici natrpava lazne glasace u Beograd ? zar neko misli da ce on da pusti iz svojih ruku glavni grad u kome ga je vec dva puta otreskao Djilas? Pa nisu ovde u Beogradu toliki bambusi ! Medjutim pitanje pitanja jeste, sta ce opozicija i slobodoumni gradjani Beograda da urade protiv te zloupotrebe u najavi ?! Sta ste ocekivali od MUP-a i Nese doktora? Da vam kazu istinu?

  7. Opozicija manipuliše informacija. Konstantno raste broj građana u Beogradu. Oni samo uzimaju broj novoprijavljenih građana a ne i onih koju su se odeslili. Kade se sve sabere i oduzme broj novih građana nije nešto veliki.

  8. Svakoga dana željno iščekujem da čujem šta ima novo kod dr Nebojše… Vredi čekati, Neša nikada ne izneveri ljubitelje dobrog humora.

  9. Brat poznanika, inače član naprednih, mu se požalio mu kako su, pored svih dosadašnjh svima poznatih ludačkih zahteva , sada dobili instrukcije da što više svojih "manje poznatih" članova iz Novosadskih okolnih sela presele kod svojih Beogradskih članova zbog Beogradskih izbora. Brat poznanika inače radi MUP NS. Pametnom dosta!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.