Nada u stišavanje srpsko-hrvatskih tenzija

Nikola Burazer: Ispred Srbije i Hrvatske je rešavanje teških pitanja
Brisel ponovo potvrdio da će odgovoriti na pismo premijera Srbije

Ostavite komentar


  1. Drago mi je sto Kolinda zeli da sardjuje sa nama, ali je steta sto ne zavisi sve od nje vec od nacista koji su u vecini u Hrvatskoj. Nadam se da ce ta situacija da se promeni i da ce EU dati odgovor koji ide nama u korist, kao strani koja je ugrozena.

  2. Moramo raditi na smirivanju situacije u regionu, svi zajedno i slozno. Ne vidim zasto bi neko bio protiv toga. Nadam se da ce Hrvati spustiti loptu i vratiti se na svoje mesto.

  3. Brisel ne da može, nego mora da bude medijator u rešavanju srpsko-hrvatskih nesuglasica i nema tu nikakvog čekanja. Nas ne treba da zanima predizborna kampanja u Hrvatskoj, a oni koliko vidim koriste sva moguća prljava sredstva za svoju kampanju i to kroz napade na Srbiju! To je nedopustivo!

  4. Povećane tenzije na relaciji Beograd Zagreb podhitno moraju da se umanje, to ne koristi ni nama, ni njima ni u kom slučaju.

  5. Odnosi nikad gori po meni,ali kad bi se smirile strasti bilo bi to dobro za obe drzave.

  6. Ćutanjem, EU kao da daje za pravo Hrvatskoj da stalno dodaje tenzije, stvara nestabilnost u regionu. EU bi prva morala da reaguje, ako joj je do mira na ovim prostorima.

  7. Srbija se zalaze za dobre odnose sa Hrvatskom ali oni jednostavno ne zele da prihvate nasu ruku pomirenja.

  8. Brisel mora veoma brzo reagovati na ove pretnje koje stizu iz Hrvatske i od njihovih politicara.

  9. Hrvatska je ta koja ne postuje politiku pomirenja i ne zeli dobrosusedske odnose u regionu i to je pokazala po ko zna koji put. Nadamo se da ce Evropa reagovati na ovakav stav Hrvatske prema Srbiji.

  10. Veoma je pozitivno što je Kolinda preuzela inicijativu za stišavanje tenzija između dve zemlje ali ona po Ustavu nema velike nadležnosti kako bi uticala na dalja dešavanja u Hrvatskoj. Nadam se da će Brisel odigrati značajniju ulogu koja bi imala pozitivne efekte u korist interesa Srbije i očuvanju stabilnosti regiona.

  11. Verujem da ce Brisel da reaguje i stavi Hrvatskoj do znanja da ovo povampirenje nacizma i ustastva kod njih nije pozeljno niti dozvoljenoj u EU u 21 veku.

  12. Meni se čini da je stanje u Hrvatskoj prema Srbiji uvek bilo ovako loše samo se nije primećivalo u Srbiji jer je tada predsednik bio Tadić koji se predstavio kao beskičmenjak i dozvoljavao Hrvatima da se ponašaju kao sada. Jedini je problem za njih taj što se Vučić buni i protestuje na svaku lošu reč iznesenu na račun Srbije. Prema tome tenzija između Srbije i Hrvatske se ne smiruje u Beogradu već u Zagrebu.

  13. Mislim da bi EU zaista morala da reaguje na svakodnevne provokacije koje su nama upućene od strane Hrvata,sigurno je da ih moraju na neki način sankcionisati.

  14. Tenzije se zaista moraju u što skorije vreme smiriti,sigurno je da ono što rade Hrvati je i više nego nedopustivo i za to ih EU mora sankcionisati.

  15. Valjda ce se smanjiti ta tenzija,Srbija hoce mir i dobre odnose sa svima pa i sa Hrvatskom

  16. Zelim da verujem da se svi nadamo tom stisavanju. Samo sto neki aktivno i radimo na tome, dok drugi…

  17. A ne znam vise sta da mislim. Zasigurno sad ne treba obracati previse paznje na to sta u Hrvatskoj izjavljuju, jer je u predizbornoj kampanji najlakse manipulisati nezaceljenim ranama prethodnih ratova

  18. Brisel je trebao mnogo ranije da se umeša i reaguje, i to bez Vučićevog apela.

  19. Vucic izbegava da odgovara na provokacije iz Hrvatske jer zeli da se otvoreni problemi rese dijalogom.

  20. EU bi trebalo da reaguje na agresivnu retoriku Hrvatske. Tako se ne mogu graditi dobrosusedski odnosi.

  21. Zasto na svakom portalu i na svakoj vesti botovi botuju? U redu je da neko podrzava vlast, ali ovaj idiotizam je nepodnosljiv vise.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.