"Najgori pregovarač u istoriji Srbije": Novaković odgovorio na Vučićev komentar 1Foto: Radovan Balać/ Danas

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „najgori pregovarač u istoriji Srbije“, odnosno da je „dao sve, a nije dobio ništa“.

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „najgori pregovarač u istoriji Srbije“, odnosno da je „dao sve, a nije dobio ništa“.

Novaković je za portal Nova.rs, reagujući na Vučićev komentar na predlog Reozlucije koju je danas u parlamentu podnela Narodna stranka, rekao da je predsednik Srbije od Briselskog sporazuma do danas kosovskim institucijama dao međunarodni broj, predao Gazivode, uverio Srbe da učestvuju na kosovskim izborima i budu deo tamošnje vlasti, te integrisao srpske sudije i tužioce u kosovski pravosudni sistem i „stotine drugih ustupaka“.

„Zauzvrat naša strana je dobila samo Zajednicu srpskih opština, koja do danas nije realizovana. Uzgred, pravni okvir i ingerencije ZSO su na nivou osrednje nevladine organizacije i ne predstavljaju nikakav garant sigurnosti i zaštite interesa našeg naroda. Dakle, istorija Vučićevih pregovora je spisak ustupaka i izneverenih očekivanja“, rekao je Novaković za portal Nova.rs.

Novaković je ocenio i da Vučić „jako nervozno“ reaguje na činjenicu da je Narodna stranka „ozbiljno pristupila problemu oko Kosova i predložila rezoluciju o zaštiti teritorijalnog integrirteta i interesa države Srbije“.

„Vučić se bavi neosnovanim napadima na Narodnu stranku i istine radi međunarodni sud je jasno istakao da konačan status teritorije mora biti odlučen u Savetu bezbednosti UN“, rekao je Novaković i dodao:

„Zahvaljujući tome, punih 12 godina kasnije, pozicija Prištine u Ujedinjenim nacijama je nepromenjena. U međuvremenu, nije došlo do novog talasa priznanja, a više desetina država su svoju raniju odluku o priznavanju nezavisnosti povukle nakon odluke suda.“

Podsetimo, Vučić je ranije danas tokom obraćanja govorio i o predstojećoj sednici Skupštine Srbije, a osvrnuo se i na predlog Reozlucije koju je danas u parlamentu podnela Narodna stranka.

„To kažu stručnjaci koji su nam izvukli pregovore iz UN i prebacili u EU. Baš oni su to uradili, a to je bila jednako velika greška i grozna greška kao presuda Međunarodnog suda pravde. Ali o tom licemrju ima vremena da se sutra govori“, izjavio je ranije Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari