Narodna stranka proslavila slavu Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca

Ostavite komentar


  1. I evo UISTINU Braćo i Sestre Srbi, Stigosmo u Srednji Vek! Slava Nam i ponos, na ovom Vremeplovu, Političkom kojim se nezadrživo krećemo kroz Vreme ! u Rikverc !!!. U Vasiliju je Spas. Hej! Narode! ima li koga da se seti priče iz filma „Ko to tamo peva“ i da uporedi tu filmsku priču
    sa ovom stvarnom sadašnjem opštem ludilu u Srbiji.
    Miško je „šoferiro“, vezanih očiju, sav srećan i ponosan, prvom brzinom, Polako-Napred.
    Ova bulumenta današnjih političara u Srbiji VOZI PUN GAS U RIKVEC!!!
    Majstor Zloba je, dok je bio „Najbolji Vozač“ pre 30. tak godina
    „Ubacio u Rikverc“ ,i niko od ovih sadašnjih „Vozača“ to ne primećuje.
    „Gas, Gas, daj gas Majstore“ svi „Spasioci“ Srpstva, ne „Šaltuju “ sam „Gas“ daju.
    .Evo nas u prvoj polovini 17.tog veka.
    .Bože, Bože! što baš mi?

  2. Tako to ide kada Crkva umesto da se bavi verom i duhovnoscu, samo siri populizam i skuplja pare. Slava je PORODICNI praznik i prenosi se sa kolena na koleno. Kako onda moze bilo koja institucija, u kojoj sede vernici razlicitih konfesija kao i nevernici da ima slavu? Normalno bi bilo da Crkva to zabrani.

  3. Od kako znam za sebe (od svoje 4. godine), Sveti Vasilije se slavi 14. januara. Tako se u kući mojeg oca svih običaja držalo pa sam Očenaš naučio sa 5. godina (1951.) ali samto morao kriti od svih izvan kuće jer su udbaši evidentirali takve porodice. Danas ne mogu da budem sa ovakvima na slici u istom poslu jer nam pored ostalog ni Sveti Vasilije nije isti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.