Nikolić: Tražio sam mesto premijera

Ostavite komentar


  1. Ne mogu da se otmem utisku da Srbija još nije izašla iz SHS, Kraljevine Jugoslavije, SFRJ ota, SR Jugoslavije, saveza Srbije i Crne Gore. Zašto, pa zato što je "kadrovska" politika celo vreme usmerena prema onemogućavanju da Srbi iz Srbije ili njeni građani vode njenu politiku, da se nebi povamprila kominternovska podmetačina o velikosrbskom hegemonizmu i šovinizmu. Umesto da kao članica pobedničke alijanse u I svetskom ratu preuzme kadrosku politiku, nasela je na prefirganost Slovenaca, Hrvata ali pre svega Srba iz Crne Gore, Hrvatske i BiH i prepustila se na milost i nemilost toj bratiji. Zato je danas Beograd megapolis a ponajmanje srpski grad. Pogledajte šta su uradila braća koja su ušla u Bg. posle WWII, 1945 g.
    E pa danas njihovi potomci i dalje vršljaju Srbijom. Posle dužeg vremena posle crnogoraca Miloševića i Tadića došao jedan Šumadinac, Toma i očito zasmetao Šešelju iz neke vukojebine hercegovačke, Vučiću iz Bugojna, Mihajlovićki iz Tuzle, Martinoviću iz Dvora na Uni, Atlagiću, ministru u vladi SAO Krajine, Rističeviću sa Romanije, …… Jes da je Toma bio naivan ne prepoznajući to da su svi oni u svojim krajevima sebi sve mostove popalili pa dotrčali u Srbiju i nju u crno zavili prkoseći celom svetu a čuvajući svoje guzice.

  2. SUSTINA:
    SPUTNJIK: "Kazu da ne mozete da dobijete vise od tri-cetiri odsto na izborima. Da li zaista tako ocenjujete sebe ili mislite da mozete da dobijete vise?" NIKOLIC: "Ako je to tri-cetiri odsto, ne znam sto sam izazvao toliku galamu, sto sam toliko izazvao i koalicione partnere SNS-a. Zasto su neki moji prijatelji morali da me okarakterisu najgorim mogucim recim zbog tri ili cetiri odsto. To nikom nista ne znaci, trebalo bi da onda da me puste da se kandidujem, da izgorim sa tri odsto i zavrsim pricu…"

  3. Zakleti cetnici pocepase sve ““srpske zemlje““ kao I Kosovo – sada je bozanstvena Srbija na redu.
    Ko bi ovo mogao predvdeti. Zmija u njedrima!

  4. Predsedniče dugujete nam još jedan mandat i tu nema odstupanja,makar opet štrajkovali gladju,ovog puta duže!!!

  5. eto dodje ovih dana kraj romantizmu iako se snima serija o Nemanjićima…Kusturičini filmovi i metafore su vaskrsle!!!

  6. Nema boljeg dokaza koliko ima istine u onoj konstataciji Zorana Milanovića o nama Srbima , koja nas je smrtno uvredila, od činjenice da smo opet spremni da izaberemo najgore na najviše državne funkcije.Nesloga opozicije oko izbora zajedničkog kandidata nepojmljiva je za normalnog građanina i nova opasnost od "belih listića"! Dakle, u pamet se – ako je još ima u našoj STRADIJI !

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.