Nikolić: Uspostaviti saradnju sa Katarom 1Foto: Zoran Mrđa/FoNet

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Katara, šeikom Mohamedom bin Abdulrahmanom Al – Tanijem, izrazio nadu da će njegova poseta biti na najbolji način iskorišćena.

Kako bi Srbija uspešno predstavila sve prednosti koje nudi ulaganje u njenu privredu.

Nikolić je istakao da u Srbiji postoji više od 30 banja koje su u procesu privatizacije, i da bi, možda, učešće katarskih kompanija u tom poslu bio idealan način da počnemo našu saradnju.

On je dodao da iza Srbije stoje pozitivni izveštaji međunarodnih finansijskih institucija, poput Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke, koji svedoče o tome da je naša zemlja apsolutno bezbedna destinacija za strane investicije, a da su mogućnosti ulaganja ogromne.

Al Tani je rekao da je njegova poseta Srbiji usledila kao plod novembarskih razgovora predsednika Srbije i katarskog emira, jer je Katar ozbiljno shvatio Nikolićev poziv da katarske kompanije investiraju u Srbiji.

On je istakao da je Katar zainteresovan za saradnju u brojnim oblastima, kao što su namenska industrija i visoka tehnologija.

Ministar spoljnih poslova Katara dodao je da su uslovi za saradnju naše dve zemlje jako dobri, jer već postoji temelj zasnovan na više bilateralnih sporazuma.

Al Tani je kazao da njegova zemlja čvrsto podržava rešenost Srbije i korake koje je preduzela da bi se sačuvala stabilnost u regionu i uspostavila konstruktivan dijalog sa privremenom administracijom u Prištini, navodi se u saopštenju pres službe predsednika Srbije.  

Vučić sa Al Tanijem

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Katara šeikom Mohamedom bin Abdulrahmanom bin Džasimom Al-Tanijem

Oni su se saglasili da postoji interes obeju zemalja za uspostavljanje partnerskih odnosa i razvoj saradnje.

U razgovoru je izraženo očekivanje da se ekonomske veze unaprede, kako kroz povećanje spoljnotrgovinske razmene, tako i kroz katarske investicije u Srbiji.

Najavljena je nova poseta delegacije Katarskog investicionog fonda, kao i uspostavljanje veza između privrednih komora Srbije i Katara, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vučić je naglasio da Srbija može mnogo da ponudi investitorima iz Katara – njena privreda je u mnogo boljem stanju nego ranije, a u isto vreme je Srbija čvrsto opredeljena za očuvanje političke stabilnosti u regionu.

On je izrazio nadu da će kroz razmenu poseta na visokom nivou biti izgrađeno poverenje i razumevanje dveju zemalja, a da bi veći broj turističkih poseta doprineo boljem upoznavanju i približavanju dvaju naroda, navodi se u saopštenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Nikolić: Uspostaviti saradnju sa Katarom”

  1. Saradnja sa Katarom je najviše obećavajuća u oblasti terorizma jer Katar ima opsežne programe za finansiranje terorizma a naša zemlja kaska po tom pitanju pa se tu otvara mogućnost da i mi uvezemo nešto od tog najvećeg izvoznog proizvoda Katara.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.