Nova izborna koalicija u Čačku: SSP, DS, NDSS, Zajedno, SRCE i NPS 1Foto: Z. S. M.

Koaliciju za predstojeće lokalne izbore formirali su Gradski odbori šest opozicionih stranaka u Čačku – Demokratske stranke, Narodnog pokreta Srbije, Stranke slobode i pravde, Zajedno, Srbije Centar (SRCE) i Nove Demokratske stranke Srbije.

Predstavnici tih stranka rekli su novinarima da su te stranke ukupno osvojile 31 odsto glasova na poslednjim parlamentarnim izborima u Čačku.

„Okupili smo se da preuzememo vlast u Čačku i sprečimo dalje enormno trošenje novca iz gradskog budžeta“, rekao je predsednik Gradskog odbora stranke Zajedno Dragan Bisenić.

Kao najnoviji primer rasipništva je naveo to što za „reprezentaciju“ u poslednja dva meseca potrošeno 80.000 evra iz gradskog budžeta „čime je potvrđeno da se lokalna vlast ponaša kao pijani milioner“.

Predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Dragan Brajović je rekao da nova koalicija ima veliku obavezu prema 17.000 građana Čačka koji su za te stranke glasali na decembarskim parlamentarnim izborima.

„Ovu koaliciju su okupili dogovor i potpisivanje Sporazuma o zajedničkom nastupu koji nas obavezuje da nećemo imati nikakvu saradnju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i Socijalističkom partijom Srbije (SPS), kako u predizbornim, tako i u postizbornim aktivnostima. Saradnja sa SNS i SPS nije tema i neće biti moguća“, rekao je Brajović.

Na konferenciji su govorili i predstavnici gradskih odbora Demokratske stranke Darko Mlađenović, Narodnog pokreta Srbije Sreten Belošević, Srbija centar Duško Brković i Nove Demokratske stranke Srbije Nikola Ćalović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari