Nova: Opozicija sutra potpisuje sporazum o saradnji i rušenju Aleksandra Vučića 1Foto FoNetc Marko Dragoslavić

Opozicione stranke koje učestvuju u organizaciji protesta „Srbija protiv nasilja“ sutra će potpisati sporazum o saradnji i daljim koracima u borbi protiv režima Aleksandra Vučića, saznaje Nova.rs. Kako navodi izvor Nove, izuzetak je Narodna stranka, čiji se predstavnik neće naći među potpisinicima.

Plan je da se sporazum pod nazivom „Dogovor za pobedu“ potpiše sutra oko 10.30, kada će biti održana i konferencija za novinare.

Sagovornici Nova.rs kažu da su u izradi tog dokumenta učestvovale opozicione stranke koje organizuju proteste „Srbija protiv nasilja“, osim NS, a to će biti omogućeno i drugim partijama koje to budu želele.

„To je zapravo dogovor o saradnji i daljim koracima za obaranje režima Aleksandra Vučića. Odnosi se na sve kolone na izlaze na izbore“, dodaje izvor Nova.rs.

Kako saznaju, sporazum ima preambulu i 10 tačaka, a u ime stranaka potpisaće ga šefovi poslaničkih grupa u Skupštini Srbije.

Na istoj konferenciji za novinare biće saopšten i plan za naredni protest.

Zahtevi bez potpisa NS

Organizatori protesta nedavno su podneli zahtev za raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora, a nakon toga su na pisarnici RTS ostavili dokument sa četiri zahteva direktoru javnog servisa Draganu Bujoševiću.

Opozicione stranke između ostalog traže proporcionalnu zastupljenost opozicije u informativnim emisijama, pokretanje nove debatne emisije na RTS, kao i samostalnu gostovanja na javnom servisu, bez prisustva prorežimskuh stranaka.

Ni zahtev za izborima, ni zahteve Bujoševiću, nije potpisala Narodna stranka.

Inače, tehnički organizatori protesta su – Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Narodna stranka, stranka Zajedno, Ekološki ustanak, Zeleno levi front/Ne davimo Beograd i Narodni pokret Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari