Novaković (NS): Vlast u Novom Sadu dovela grad pred kolaps u snabdevanju vodom 1Foto: Pixabay/Ionut84

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke za Novi Sad Borislav Novaković kritikovao je danas izjavu gradonačelnika Miloša Vučevića da je „prethodnih dana bilo pokušaja diverzije vodosnabdevanja u Novom Sadu“ i optužio gradske vlasti da su neinvestiranjem u vodovodni sistem dovele do toga da glavni grad Vojvodine danas nema dovoljno pitke vode.a

„Postojeći kapaciteti su projektovani i građeni u vreme kada je Novi Sad imao oko 300.000 hiljada stanovnika. U Novom Sadu trenutno živi preko 500.000 hiljada stanovnika, sa daljim trendom uvećanja. U vremenu koje je ostalo iza nas trebalo je revitalizovati stare bunare, graditi nove bunare sirove vode i investirati u novu fabriku vode“, naveo je Novaković u saopštenju za javnost.

Borislav Novaković bio je gradonačelnik Novog Sad u periodu od 2000. do 2004. godine.

„Dakle, stari kapaciteti su dotrajali i oskudni, a novi rezervoari na sremskoj strani nisu sagrađeni. Reč je o očitim propustima čelnika gradske vlasti“, kazao je Novaković.

On je optužio Miloša Vučevića da „izigrava komunalnog Iliju Čvorovića“, umesto da preuzme odgovornost za „aljkavost“ gradskih vlasti.

„Ovako skandalozno urušavanje komunalnog sistema je nezabeleženo u bližoj prošlosti našeg grada i iznova aktuelizuje potrebu raspisivanja vanrednih lokalnih izbora, jer ova gradska uprava demonstrira amaterizam i potpuno odsustvo zanatskog poznavanja upravljanja gradom“, ocenio je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari