Novosadski SNS poziva Vučića da održi miting dan ranije kako bi se izbegao sukob

Ostavite komentar


  1. I šta kažete vi iz SNS Novi Sad, opozicija „želi sukob“?! Zar vi iz SNS niste znali da se svakog petka u N.S-u održava protest „1 od 5 miliona“? Naravno da ste znali i da ste zato i organizovali svoj miting istog dana! Da ste dobronamerni, svoj miting bi organizovali dan pre ili dan posle! Sad se ti gradonačelniče zabrinuo zbog moguceg sukoba, pa tražiš od voljenog ti predsednika da miting SNS-a premesti za 11 april, pa ce on kao savestan i brižljiv predsednik to i uraditi, jer eto, ON, svevišnji ON brine o bezbednosti „svog“ naroda. Jadni ste u svojim improvizacijama, dajte bar malo kreativnosti i maštovitosti!

    1. Ne lupetaj, radi se o mitingu SNS-a a ne o vasem protestu. S obzirom da ste malo, i da vas ima sacica, niko i ne zna da imate proteste,a grad je duzan da upozori na moguce sukobe!

      1. Tačno, radi se o mitingu putujućeg krezubog cirkusa. To bi pravi miting da nema autobusa i gomile izgubljenih likova koje moraju da prate onu iskompleksiranu osobu.

      2. Pa kad nas je malo zašto trošite toliki novac građana i radite taj putujući cirkus? Hajde vi organizujte, evo u dva dana, svako u svom mestu, miting, na koji će dobrovoljno izaći vaše pristalice… Ne bi vas bilo ni 50, sa sve govornicima!

      3. Tako je Pele,niko ne zna za proteste građana,jer nacionalne TV ne smeju o tome da javljaju .Građani nemaju para za autobuse da dođu u Beograd i Novi Sad,ali zato služi budžet da se dolazi autobusima na Vučićeve mitinge.Jadno.

  2. Koliko je samo unutrašnje demokratije u SNS, koliko je državotvornost važnija od stranačkog interesa. Ma kladim se da će predsednik prihvatiti mudru molbu, on ne zna za sujetu, tako je prostodušan… Odričem se svog sendviča u ime bilo kog gladnog gradjanina Srbije.

    1. Bosko Buha:A da li je demokratski upadati na RTS i opkoljavanje zgrade predsedništva Srbije.

      1. Već 7 godina vučić i njegiva banda bezobzirno razaraju državu, uništavaju narod, upada nam u živote, pljačkaju nas i zato je demokratski suprotstaviti se na svaki način, pa i upadom u ETS.

        1. Ok, onda je i demokrstski razlupati N1?
          Ili nije jer su oni barjak “ demokratije“ pa se demokratija ne tumači jednoznačno več po tome ko za koga navija?

          PS više su mi Srbiju unakazili ovi pre Vučića

      2. Nista manje nego upad predCednika i ove vlasti u moj dzep !!!!! I u tvoj dragi Danko. 30 sendvica x 300 din mesecno = 9.000 din, neki sokic pride i plata u nekom javnom preduzecu gde ne moras da se pojavljujes, sve ukupno ne moze da izadje vise od 70.000 din. E toliko moj Danko mazne dr. Nesa (ili njegov tata), predcednik(ili njegov bata), fikus (ili nje bata), dobri vojnik voolin (ili tetka iz kanade) u jednom minutu vladanja. A da li je to demokratski ?!

    2. Bilo kako bilo, red je da se suoče i pokažu koliko kojih ima i koliko su spremni da brane svoju ideju i da se žrtvuju za svoje ciljeve.
      Dakle 12.04.2019. god. na Pozorišnom Trgu u Novom Sadu i 13.04.2019.god. ispred Narodne Skupštine u Beogradu. Poraženi neka podvije rep, pokrije se ušima i najzad vrati pravoj stranačkog borbi sa ukrupnjenim strankama i jasnim političkim programima i ciljevima.
      Ti ciljevi bi trebali biti brzo rešenje KiM problema i još brži ulazak u EU. Ako želite da srpskoj mladeži oduzmete budućnost, vi krezubi večiti buntovnici, nećete moći. U Karakas su upravo sleteli i kineski vojni avioni sa kineskim trupama. Zar mislite da će Rusi sedeti skrštenih ruku i ne braniti NIS i druge njihove investicije, pa i Kinezi sa Železarom i RTK-Bor. Zapad i pogotovo Amerika su pokazali na čijoj su strani zaposlivši preko 50.000 radnika i sa investicija a koje su veće od svih ostalih zajedno.

      1. Au brate, menjaj dilera sendviča, nešto su ti opasno stavili u salamu!

      2. Miodraze, naravno ti imas razloga da branis aktuelni rezim. PredCednik ti je obezbedio da se vratis u Kapisnicu, otvorio si lep restoran na Bistrici, obnovio ti crkvu Svetog Nikole, sve srpske skole rade. Prica se da ce uskoro da otvori 2 fabrike u Peci (kinesku i arapsku), a njegov koalicioni partner Karic zavrsava sve fabrike iz zajma za Srbiju. Jos samo se ceka da slete u peci ruski i kineski avioni. I da, nemoj brate da ste toliko skromni. Nisu ameri zaposlili 50.000 radnika, vec 500.000.. Malo je cudno da predCednik zna tacno u „glavu“ koliko ljudi protestvuje po ulicama, ali ne zna koliko je zaposljeno. Uvek neke okrugle brojke i po jedna nula viska.. Vise sam ocekivao od najboljeg studenta u istoriji covecanstva.

        1. U mojoj Peći nikada nije bilo crkve sv Nikole, već hram pećke parohije sv Jovan koji je nedavno obnovljen i to novcem crkvene opštine Peć i njihovih vrednih čelnika.
          Činjenica je da je u gradu u kome je pre 1999.god. bilo oko 17.000 Srba sada žive samo njih osmoro i brojevima 8.
          O Miloševiću i njegovom režimu nemojte meni ništa spočitavati jer sam ga ja rušio od Devetog Marta i konačno kao Otporaš srušio Petog Oktobra. Isterivanje sam sa posla, gađali me vodenim topovima i gumenim mecima i gušili nastrašnijim brojnim ožtrovima. Pendrecima i bejzbol palicama su mi prebrojavali rebra.
          Vi bi hteli sve na tacnu.
          Koliko – toliko poznaješ Peć i prilike u njemu ali odavno si otud došao pa se plašiš da ti ne zauzmem stan ili posao. Ne boj se jer sam i dalje podstanar i za ovih skoro 20. god. samo za kiriju dao preko 50.000 evra a ni posao ne mogu jer sam penzionisan (i pored punih godina staža i godina starosti i rada uglavnom na dobro plaćenim rukovodeći funkcijama) sa zagarantovanom penzijom i nemam pravo da radim.
          I da ponovim zašto podržavam trenutnu vlast.
          Iz jednog-jedinog razloga da konačno reši kosmetski problem.
          P. S. Teško da ćete na ovaj način da ruši te Vučića.
          Ugledajte se na Turke i Ukrajince. Velikog Erdogan koji je proterao preko pola milona svojih neistomišljenika i pohapsio preko sto hiljada oficira, policajaca i činovnika državne i lokalne vlasti izgubio je Ankaru i po svemu sudeći Instambul.
          Porošenko je izgubio Krim, proterao Ruse, ratuje i dalje u Pridnestovlju i opet ga za koplje prešišao glumac i to komičar koji se proslavio sa ulogom predsednika.

  3. Aman političari, šta će vam mitinzi i kontramitinzi. Otvorite medije, pustite narod da govori o onome šta ga muči, ako imaju argumente uvažite ih, popravite ono što ne valja, možete vi to, imaćete manje nezadovoljnih pa i više birača. Mnogo teško živimo, još nam je teže kada gledamo i poziciju i opoziciju kako se uzajamno vređaju najpogrdnijim rečima. Sigurno ste čitali „Kavkaski krug kredom“ , Bertolda Brehta. Ako niste evo kratkog sadržaja. Dve majke se bore za dete, obe tvrde da imaju više prava od one druge. Sudija nacrta krug kredom, postavi dete u krug i objasni – dete će pripasti onoj majci koja ga izvede iz kruga. Obe žene su skočile, zgrabile dete, a onda ga je jedna pustila. Sudija je presudio – prava majka je ona koja
    je pustila dete, jer nije htela da ga u otimanju povredi i rastrgne. I njoj je sud dodelio dete.To je bilo na Kavkazu. A sada se to događa u Srbiji. Dogovorite se kako znate i umete, mislim i na vlast i na opoziciju, i nemojte nas više rastrzavati i razvrstavati u krezube i građane blistavih osmeha. Svi smo mi jedan narod. Pomozite nam da preživimo, jer šta biste vi bez nas. Nije se narod podelio, vi ste se podelili, na vlast i opoziciju. Tačno, to se dogodilo na izborima, hvala bogu. Opozicija nek razmisli zašto je izgubila – bila alava, a vlast nek razmisli zašto joj je važno da sluša samo hvale i aplauze. Nemojte nas dalje deliti i huškati jedne na druge. Priča „Kavkaski krug kredom“ se lepo završila, a ovaj naš „Srpski krug kredom“ teško da će imati takav kraj. Stradaće oni koji su usred tog kruga , mi – narod. Vama neće faliti dlaka s glave. Samo ćete imati više para, akcija, dividendi, bonusa, dnevnica… Šta da se radi, tako sistem funkcioniše. Samo, setite se nekad i nas.

    1. Vesna, retko mudar komentar. Što se mene tiče, kvalifikuje vas bar za glavnog urednika RTS

  4. Bravo gradonačelniče! Razgovor u demokratskim institucijama je najbolja opcija u istinskoj demokratiji. Zato zamoli svog šefa da vrati medije narodu i demokratiju u institucije i neće više biti mitinga. I naravno, da predsednik podnese neopozivu ostavku, zajedno sa premijerkom i predsednicom skupštine, jer su već debelo prekršili i ustav i zakon svojim ponašanjem i lažima.

    1. Nece ga vise samarati i trenirati strogocu bata na sred Novog Sada. Kolika gnjida treba neko da bude, pa da sve to podnese? Strasno!

  5. Drago mi je sto se naslo razumno resenje u SNS prema svom narodu i bahatom ponasanju Vucica. Stop Vucicu odlucuju clanovi SNS a ne Vi.

  6. Šta ti Vučeviću sa kockastom glavom lupaš gluposti! Ispod radnog mesta ti se svakog petka mitinguje već četiri meseca!

  7. Sada ce biti svi smenjeni, pa cilj tog „spontanog“ Vucicevog mitinga sa batinasima i Botinama iz cele zemlje i jeste da izazove haos i nerede.

  8. Zasto odustati. Kod nas na KiM Albanci su dobili drzavu pod parolom: „Cije su ovce toga je livada“… Ko bude brzi, organizovaniji i kojih ima vise ti neka i odrze miting.
    Inace, svaki se miting uredno prijavljuje i niti Begradjani imaju tapiju na subotu, kao i ostali gradovi za petak.
    Samo suceljavanje moze pokazati snagu ili slabost. Dosta ste se setkali red je da malo osetite sta znaci vecina.

      1. realno kad bi neko kao ti video srbiju da nema ovih plaćenih „eskurzija“ gde ćete obići celu srbiju i usput besplatan sok i sendvič. boljeg turizma nema nigde : )

        1. prethodni komentar je upućen miodragu iz vučićeve peći da ne bude zabune.

      2. Miodraze Miodraze… Losa kopija 90-ih. Sada je u pitanju „jogurt kontrarevolucija“. Bolje iskoristi vreme da odes do Patrijarsije.

    1. A kako ćemo to da osetimo? Jel na nos ili po nosu?! I da li je to ona većina koja se na organima stranke jednoglasno izjasni za izbore, a onda podvojenost rep na 1 uzdržan glas. Dakle, nemoj se busati iz te bezlične većine, jer će ona nestati ko balon od sapunice

  9. Zašto bi se menjao datum. Pa ako opozicija može svaki petak da šeta ulicama Novog Sada, zašto taj jedan petak naprednjaci ne bi mogil da održe svoj miting.

    1. Tako je Milose ! Aaaa, sto vi drzite miting ?!
      Mozes li da navedes jedan (makar samo jedan) primer u svetu gde vlast odrzava miting ?! Mislim postoje predizborni, ili svetkovni, ali onako „iz cista mira“ ?!?!
      E da, iz pouzdanih izvora cujem da ce sendvici bit sa sunkom ovog puta. Prijatno

  10. Bolje dan kasnije, u subotu. Neradni je dan pa će više „turista“ moći da dođe u Novi Sad…

  11. SNS svesno ide da izazove sukob i sada spinuje priču kako su oni prvi zakazali protest. A to što već 3 meseca novosađani protestuju svakog petka to ionako većina ne zna jer se nigde na medijima ne prenosi ta vest. i naravno pošto će vučevića i vučića da prenesu svi mediji ispašće da je opozicija ta koja pravi kontramiting njihovom cirkusu. Teško zemlji sa ovako neodgovornom vlašću.

  12. Malo poltronče iz Novoga Sada, udvorica neviđena, svoga gospodara poziva da ne sukobljava građane. Pre 3 nedelje je skupio svoje stado da iz Novog Sada krene u odbranu opkoljenog predsednika i prekine partiju šaha iz ljubomore što on nije preko puta svog idola. Prestanite da zavađate nesrećni narod zarad vašeg ostanka na vlasti. Kupite prnje, vratite oteto.

  13. U toku je Veliki Vaskrsnji post,dragi Srbi..Nista vam nije sveto,ni vlasti,ni opoziciji..Izvadite najpre „brvno iz oka svojega“,umesto sto galamite i mlatarate po ulicama ove umorne zemlje..Lepo rece Bora Corba,“imamo vlast kakvu smo zasluzili“.“Jedina revolucija koju priznajem je ona unutar samog coveka“-O.Balzak.

    1. Lepo Marija. Onako filozofski. Samo se plasim da si promasila zemlju i narod.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.