Obradović, Brnabić i Nikezić o bureku i jogurtu 1foto Amir Hamzagić/ATAImages

Dušan Nikezić, potpredsednika Stranke slobode i pravde, zvaničnim saopštenjem odgovorio je premijerki Srbije Ani Brnabić na njenu objavu na društvenoj mreži Iks u kojoj ona reaguje na izlaganje poslanika SSP Vladimira Obradovića u Skupštini Srbije.

Obradović je izveo rečunicu da burek i jogurt za svaki obrok za petočlanu porodicu košta 90.000 dinara, što je više od prosečne plate.

Na to mu je Brabić odgovorila na mreži Iks da se sa setom se sećamo „vašeg vremena“ u kojem je prosečna plata bila 331 evro, minimalac 172 evra, plata nastavnika 391 evro, nezaposlenost 26 odsto, nezaposlenost mladih 51 procenata.

„Lepota! Ali je tada Đilas sa svojih teškom mukom (naroda) „zarađenih“ 619 miliona evra mogao da kupi sav burek i jogurt na svetu! – napisala je Brnabićeva“, napisala je Brnabić.

Nikezić u saopštenju povovom ove objave navodi da nedostatak znanja i obrazovanja nisu opravdanje da na argumentovanu diskusiju Vladimira Obradovića Brnabič odgovara besmislicama o tome da je Đilas mogao da kupi sav burek u Srbiji i bajkama o zlatnom dobu.

„Podivljala inflacija je građane naučila da nije bitno kolika je plata u evrima, već šta za nju možete da kupite. A pre 11 godina ste za 1.000 dinara mogli da kupite hleb, po kilogram junetine, brašna i krompira, litar mleka, jogurta, ulja, kisele vode i još jedan puter i pavlaku. Danas Vam za to treba 2.382 dinara ili 138 odsto više, što je značajno više od rasta plata, a naročito penzija u Srbiji. U krajnjoj liniji, takvo stanje potvrdili ste i Vi izjavom da biste sa minimalncem mogli da preživite samo nekoliko dana“, navodi Nikezić.

Kako dodaje, „kad god spomenete reč „nezaposlenost“, setite se da ste iz Srbije bukvalno oterali preko pola miliona ljudi, koji sve masovnije beže iz Vašeg „zlatnog doba“, što pokazuju podaci da se 2013. u EU iselilo 25.000, a u 2022. godini čak 70.000 građana Srbije“.

„A ako ćemo o kupovini bureka i jogurta, samo za troškove sređivanja vile u koju ste se preselili mogla je država da za svako dete u školi obezbedi besplatan obrok za celu školsku godinu. Šta je moglo za milijarde evra državnog novca koje su završile u džepovima ljudi iz SNS-a da ne govorimo. O tome će govoriti nadležni organi posle izbora 17. decembra. I Vi pred njima“, zaključio je Nikezić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari