Odbornik u Skupštini Vranja: Predsednica zvala policiju jer smo tražili razdvajanje tačaka dnevnog reda 1Sednica Skupštine opštine Vranje Foto: printscreen

Narodni poslanik Srbija centra i odbornik u Skupštini Vranja Slobodan Petrović izjavio je da je predsednica Gradske skupštine na današnjoj sednici pozvala pripadnike obezbeđenja i policije, zbog opozicionih odbornika koji su tražili razdvajanje tačaka dnevnog reda.

“Kako nije bilo narušavanja javnog reda i mira na sednici, policija za razliku od obezbeđenja nije bila u sali. Njihov zadatak je bio da nas zaplaše i, ukoliko je potrebno, fizički sklone sa govornice. U više navrata smo bili u situaciji da nas je obezbeđenje guralo preko govornice”, rekao je Petrović za Njuzajt.

On je objasnio i kako je došlo do toga da opozicija blokira rad parlamenta.

„U petak smo dobili 58 tačaka dnevnog reda i više 1. 500 strana materijala, a u ponedeljak i dopunu. Obimnost materijala nadmašuje jedino važnost tačaka koje su bile na dnevnom redu, poput izveštaja o radu javnih preduzeća i javnih ustanova, izbora direktora javnih preduzeća i ustanova, vršnjačkog nasilja”, naveo je Petrović.

On je dodao da je opozicija tražila da se pre sednice održi kolegijum šefova poslaničkih grupa sa predsednicom Skupštine, kako bi se tačke dnevnog reda podelile na više sednica, ali ona na to nije reagovala.

“Lokalna vlast se ponaša kao da im je sve dozvoljeno, pa ne moraju da poštuju ni Poslovnik ni zakone. Zato smo bili prinuđeni da blokiramo rad Skupštine i onemogućimo vladajuću većinu da sve ove tačke progura „ispod žita“ i da građani Vranja ne znaju na šta se troši njihov novac”, kazao je Petrović.