Oglasili se i kragujevački naprednjaci u vezi sa odbijanjem zahteva hrvatskih vlasti da Aleksandar Vučić poseti Jasenovac 1Foto: Z.S.M.

Odbijanje zahteva predsednika Vučića od strane hrvatskih vlasti da u svojstvu privatnog lica poseti Jasenovac i pokloni se senima postradalih Srba, ali i Jevreja, Roma i ostalih nedužnih žrtava dovelo je do ponovnog zatezanja odnosa između dve susedne zemlje, smatra GO SNS Kragujevac, u svom današnjem saopštenju za javnost.

Po njihovim rečima ostalo je nejasno obrazloženje hrvatskih zvaničnika i funkcionera zbog čega je Aleksandru Vučiću uskraćeno pravo, pa makar i na privatnu posetu Hrvatskoj, što se po njima kosi sa standardima jedne civilizovane, evropske zemlje.

Kragujevački naprednjaci podsećaju i da je povodom ovog nezapamćenog diplomatskog skandala šira javnost tek sada saznala da je predsednik Vlade Hrvatske Andrej Pelenković već u dva navrata isti zahtev odlagao, u decembru prošle, kao i u martu ove godine.

Za njih ostaje takođe nejasno zašto je otpravnica hrvatske ambasade odbila da primi zvaničnu notu Srbije povodom uskraćivanja posete predsedniku Aleksandru Vučiću?

Kako god, hrvatski zvaničnici sada imaju rok da se do 17. septembra izjasne o ponovljenom zahtevu predsednika Vučića da se pokloni senima jasenovačkih žrtava, u svojstvu privatnog lica, ističu oni.

– Još će biti interesantnije obrazloženje mogućeg odbijanja, zaključuju u svom saopštenju podrške Aleksandru Vučiću članovi njegove stranke iz Kragujevca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari