INTERVJU Ognjen Radonjić: Posle toliko neuspelih protesta i prolivene energije, ne znam šta bih poručio opoziciji…

Ostavite komentar


  1. Kada je bila blokada fakulteta u Beogradu onda to nisu bile falange? Ko je to organizovao? Sećam se i šatora. Studenti sve to organizovali i finansirali?

  2. Neshvatljivo je za intelektualce da previdjaju osnovne cinjenice koje ukazuju na buducnost ruskog rata u Ukrajini: EU i SAD imaju 30 puta vecu ekonomiju i 25 puta vecu vojnu organizaciju. Logicno, pobeda Zapada u Ukrajini je neminovna i poraz Rusije je neminovan. I, naravno, Vucic i SNS ce biti baceni na smetliste istorije, neminovno.

  3. Mislim da profesor nije u pravu u vezi sa Nestorovićem.
    Naime, nije Nestorović bio unapred zamišljen kao izlazna strategija – on se namestio zgodno da bude izlazna strategija.
    Ono što se ovde dešava rezultat je raznih istraživanja i sondiranja mišljenja naroda,
    koji se sve više smanjuje, odlazi, umire i stari.
    Bićemo na kraju država bez naroda.
    Nije tačno da opozicija nije ništa postigla i nije tačno da je prosuta energija naroda.
    Energija postoji i nije sve u galami i batinama.
    Sve će doći na svoje i sve je deo neminovnog procesa.

  4. Policije i tužilaštva nigde, pa da kada vama treba, a do juče ste kritikovali tu istu policiju da je nasilna.

  5. Nemoj nista kad si nesposoban, srbija ima problems sa novinama innovations,kao I rusija I sve diktatorske zemlje jer nemaju slobodu razmisljalja, neproizvode nista jer neznaju da razmisljaju, tako I ovaj sto prica,

  6. Istina, ako 12 godina ne možeš da osvojiš makar jedan grad ili bar opštinu u Srbiji postavlja se pitane da li si ti uopšte opozicia ili glumiš opoziciju. Osim toga, opozicija nema nikakav program. Na primer, kako da se reši porblem zagađenosti vazduha. Ne pominju zagađenost kao da ne postoji. Kako da se reši izborni sistem. Muk. Kako da se reši ogromna nejednakost. Tišina. Kako da se reše javna preduzeća. Ćute. itd itd

  7. A čije falange onomad bijahu u rektoratu BG univerziteta i zašto tada profesor ne upita gde je policija ?!

  8. Dragi moj profesore,lako je sedeti sa strane, posmatrati, analizirati…..i kritikovati opoziciju. Srecom, vase analize, kriticka misljenja se ne „ocenjuju “ rezultatom na izborima, tako da ste mirni, kao i ogroman broj srpskih intelektualaca . Trenutno nemamo drugu opoziciju, ova je u datim okolnostima, postigla mnogo- dajte malo podrske i zadrzite malo svoja analiticko-kriticka razmisljanja za sebe; kritikom opozicije SAMO POMAZETE DA VUCIC OSTANE I DALJE NA VLASTI!!!

  9. Ne zna šta bi poručio opoziciji.
    Ja znam. Da su valjali ne bi ih primitivni, neobrazovani i nevaspitani radikaljerosi oduvali sa političke scene.

  10. Znaš Prof ali nesmes da kažeš dos i njihove kamarile nepali novi čisti ljudi prof to je to

  11. Ne zna šta da preporuči ali zna da ništa ne valja…pa što se javljaš? Potrebna nova snaga, opozicija ne valja, treba mladi, pa hajde majstore, profo, pokreni se, pokreni svoje studente, učini nešto…nisi ni na protestima bio, nigde te nema, osim u udobnoj fotelji… sve si promašio i uzroke i posledice.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.