Olenik: Utisak je da je namera postizanje sporazuma sa Kosovom, bez suštinskog priznanja 1 Foto: FoNet/TV FoNet

„Na osnovu jučerašnje rasprave stiče se utisak da je cilj naše strane u pregovorima postizanje sporazuma sa Kosovom, bez suštinskog priznanja. Ako takav predlog dođe u skupštinu mi ćemo to podržati. Što se tiče izveštaja njega ne možemo da podržimo, jer se iz njega ne može zaključiti šta je cilj, da li je to sporazum ili nešto drugo“ , rekao je na početku rasprave Aleksandar Olenik, poslanik koalicije Vojvođani.

On je naveo da je dobro što je predsednik Srbije tokom jučerašnje rasprave više puta pomenuo poštovanje Ustava.

“Ali osim Kosova, Srbija ima još jednu pokrajinu, a to je Vojvodina. Za 14 godina imali smo samo jednu sednicu posvećenu Vojvodini i parlament nije doneo zakon o finansiranju Vojvodine. I u severnoj pokrajini ima gomila problema, 700.000 ljudi bez vode, to što je Gasprom sa sedam na tri odsto smanjio rudnu rentu, devastirane pruge”, rekao je Olenik i dodao da bi parlament raspravlja i o situaciji u Vojvodini.

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas raspravu o pregovaračkom procesu Beograda i Prištine od 15. juna 2021. do 1. septembra 2022. koji je predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari