Opozicija bez ideja, sagledava problem kroz Vučića

Politički analitičari za Danas o izostanku jasne i jake reakcija oponenata vlasti na kosovsku krizu

Ostavite komentar


  1. Opozicija bez ideja u državi u kojoj o svemu odlučuje jedan čovek. Ovakva pro-režimska razmišljanja imaju za cilj na indukuju „bele listiće“ i ogade prosečnom glasaču izbore. U mom slučaju neće uspeti.

    1. Ostaje im da shvate da je skidanje sa vlasti tog “jednog coveka’ jedina ideja koju treba da imaju, a ne da izmisljaju volsebn ‘strategije’ koje su nebitne ako nisu na vlasti!!! Slazem se da su im stavovi o opoziciji subverzivni do patetike ….

  2. Clanak je potpuna zamena teza. Prvo, kakav to i o cemu to ‘kosovski dijalog i konsenzus’ izmedju sebe ta srpska opozicija treba da ‘otvori’ kada to niko pre njih nije uspeo jos od vremena Premijera Kostunice?! Da li zato sto dijaloga i ne treba da bude o vrsti pitanja koje se mora resiti kroz nacionalni Referendum, …ili zato sto autor ne shvata da je trenutno daleko najveci problem kako se otarasiti SPSovsko – radikalskog otpada koji vec godinama vlada Srbinjom da bi se u opste moglo razmisljati o resenjima? Mnogo je veci problem okoncati diktaturu koja drzi celu zemlju kao taoca vec godinama ne zeleci i ne umevsi da resi nista, odrzavajuci laznim krizama sebe na vlasti i enormno se bogateci na sveopstoj bedi?! Drugo, na kojim zidnim novinama ili internet malim oglasima bi i objavili te svoje ‘stavove’ da ih imaju, u zemlji u kojoj vucicevci poseduju sve medije?!

    1. Odgovor na Vašu poslednju rečenicu, u „Danasu“,“Vremenu“,NIN-u,Nedeljniku,.Blicu,..N1, ,RTS-u…na brojnim lokalnim radio-televizijskim stanicama i novinama.

      1. „… i enormno se bogateci na sveopstoj bedi…“
        Ovo mi je najsmešnije i već dojadilo!!
        Ima li neko dokaze da se svi oni „enormno bogate“ ili je to „onako“ tek da se nešto kaže?

        1. Ma da, 24 stana, stanovi od 200.000 evra i slično, to je sve fikcija. Ne pravite se naivni. Uostalom, narod je gladan, mislim da to nije zato što smo nesposobni i ne umemo da radimo. Pokradoše sve živo.

  3. potpuno pogrešno razmišljanje. odnosno to je razmišljanje kada bismo mi živeli u nekoj zemlji gde su mediji otvoreni za opoziciju pa opozicija ima gde da predstavi sve te svoje stavove. Ovde opozicija nema uopšte izlaz na medije sa necionalnom frekvencijom i bavljenje svim tim temama bi bilo gubljenje vremena u tih par minuta mesečno što imaju. Uostalom kome nije jasno da nije problem SNS politika nego diktatura Vučića taj živi u nekom paralelnom svetu. Ni SNS-ovci se ne pitaju niti imaju uticaja na politiku ali pošto su većinom mediokriteti ćute i trpe zarad plata u državnim institucijama.

  4. Sve što su prethodni komentatori napisali je tačno, da Vučić blokadom medija onemogućava raspravu o ovom pitanju. Ali, ljudi kao Jeremić ili Obradović mu olakšsvaju posao, a oni čini se dominantno utiču n ponašanje SzS po pitanju Kosova. Jeremić tu temu vidi kao ključnu, daje joj prednost nad svim ostalim što radi ova vlast, a što je mnogo gore. Enormna korupcija , nebezbednost i kidnapovanje svih institucija . Te stvari neposredno utiču na život ljudi. Jeremić želi da ruši kredibilitet ovakve vlasti na pitanju Kosova, nuđenjem rešenja koja su neprihvatljiva za ključne međunarodne faktore I kose se sa političkom realnośću 2018. godini. Što je u ovakvim okolnostima promašena politika. Ovaj će tako da Vlada još minimum deceniju, sa svim katastrofalnim posledicama.

  5. Opozicija koja se zalaže za prilazak Srbije NATO-u i usklađivanje spoljne politike sa EU ima jedva pet posto podrske u narodu i prosto nema hrabrosti da često iznosi svoje stavove jer joj uvek mogu biti zapušena usta pričom o NATO bombardovanju i istorijskom prijateljstvu Rusije , a ako bi istrajali bili bi proglašeni izdajnicima , kako od vlasti tako i od veceg dela opozicije. Sa druge strane politika SZS , koja predstavlja ozbiljniju političku snagu, je ista kao i ova koju vodi SNS , samo sa drugim imenima . Zbog svega toga nisu uopšte motivisani za aktivnost , jer realno nemaju šta novo da ponude ! Nihova taktika je čekanje da se Vučić oklizne na Kosovu , pa da se oni predstave kao novi borci za nacionalne interese , čime bi se pokrenuo novi ciklus koji bi za nekoliko godina opet doveo neke političare iz ’90-tih na vlast i tako sve u krug !

  6. To je svojevremeno naglasavao i Milosevic za ondasnju opoziciju i da Amerikanci nisu organizovali drzavni udar on bi danas pravio drustvo Lukasenku i slicnima. A kad je rulja upala u Skupstinu 5-og oktobra opozicija je po recima svog clana, Zarka Koraca priznala da pojma nisu imali ni kako se drzava organizuje a kamo li vodi. Sad Amerikanci samo brinu da im u Bondstilu nema problema a zato im ne trebaju ni Srbi ni njihova salabajzerska opozicija.

  7. Sta se,do sada,pokazalo KONTRAPRODUKTIVNIM,kao pucanje samom sebi u noge.
    1/Stavljanje klipova pod tockove kosovskoj nezavisnosti na medjunarodnoj sceni u situaciji kada niko ni ne trazi da priznamo njihovu nezavisnost(iako smo se obavezali,potpisom,da im necemo smetati prilikom uclanjivanju u medjunarodne organizacije.)
    2/Tvrdoglavom insistiranju da pitanje statusa Kosova NIJE RESENO,vec ce se resavati pregovorima,“jer da je reseno „ne bi nas zvali u Brisel“
    3/Predlagati podelu Kosova,tz.teritorijalno“razgranicenje“.To je kao da trazite u miru nesto sto ste izgubili u ratu.

  8. Opozicija i vlast imaju isti problem da se ne zameri zapadu. Kolonije poput Srbije nemaju pravo na politiku vec na podanistvo i placanje kolonijalnog poreza uz pljacku svog naroda na koje zapad cuti jednostavno one mrvice koje ostavi ne interesuje ga ko ce da ih i kako trosi. Zato ne ocekujte nista dobro u narednih deceniju mozda i dve. Ovo sto danas zivite bice zlatno doba u odnosu na ono sta nas ceka kad bude dosao konobar sa racunom gomilanog od 5 oktobra.

  9. Nije potrebno biti politicki analiticar da bi se uvidelo da nasa opozicija nema ideja niti bilo kakvo resenje za probleme u Srbiji ,niti bilo kakav konkretan rad i rezultate rada,vec se samo bave kritikama predsednika Vucica i SNS-a i na taj nacin pokusavaju da prevare gradane!

    1. Opozicija ima ideje ali joj vlast ne dozvoljava da se čuju čak i u parlamentu jer je isti obesmišljen a na tv se ne mogu ni videti za šta je opet autokrata zaslužan,u normalnim zemljama vlast sluša opoziciju i koriguje sebe za bolje rezultate koje prožaju građanima ali u Srbiji Vučić smatra da je on država i da samo on treba da se pita za sve što je strašno jer to vodi u propast države i demokratije

Ostavite komentar


Politika

Sergej Trifunović: Srpska politika je blato (VIDEO) 10

Sergej Trifunović: Srpska politika je blato (VIDEO)

"Srpska politika je blato. Što je prostija, što je primitivnija, više efekta pravi i ostavlja gore posledice", izjavio je u emisiji "360 stepeni" glumac Sergej Trifunović. Na pitanje šta se svaki put desi opoziciji da dođe na kraju do podele, Trifunović kaže - sujeta.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.