Opozicija ispred Ustavnog suda Srbije: Ispitati odluku o vanrednom stanju 1Foto: printscreen/ SZS

Predstavnici stranaka opozicije koje su najavile bojkot izbora zalepili su na vrata Ustavnog suda Srbije tekst svoje inicijative za ocenu ustavnostu odluke o proglašenju vanrednog stanja, koju smatraju protivustavno donetom.

Tekst su zalepili na vrata jer, kako su rekli taj „sud ne radi“ tako da nisu mogli da je predaju, ali su je poslali i poštom.

„Mi računama da će jednog dana neke ustavne sudije oceniti da je ta odluka o vanrednom stanju neustavna. Ne gajimo velike iluzija da će to uraditi ovaj sastav Ustavnog suda“, rekao je predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, članice koalicije Zajedno za Srbiju.

Ali ipak, kako je rekao, inicijativa je podneta jer sudije Ustavnog suda „moraju da podnesu svoj deo odgovornosti“, a „kad-tad neko će morati da odgovara za ovo što se dešavalo poslednih četrdesetak dana u Srbiji“, rekao je Veselinović.

On je naveo da će se, kao što je ranije najavljeno, ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu u 18.00 časova okupiti „lideri opozicije i njihovi saradnici“, napominjući da građane ne pozivaju da im se pridruže jer će tada na snazi biti zabrana kretanja.

„Osnovni razlog ovog protesta je zatvaranje građana Srbije u četrdesetodnevni zatvor, što je, po svemu sudeći vlasti odgovaralo“, ocenio je Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari