Aleksić: Protest opozicije koja je najavila bojkot izbora danas u 18 sati 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić najavio je da će danas u 18 sati ispred Skupštine Srbije biti održan protest lidera i poslanika opozicionih stranaka koje su najavile bojkot izbora, jer više se ne može ćutati i trpeti „brutalno iživljavanje vlasti nad građanima“.

„Moramo da iskažemo bunt i da stojimo na strani obespravljenih građana. Stajaćemo na platou ispred skupštine do 20 sati, kada ćemo se pridružiti građanima koji svako veče protestuju sa prozora i terasa. Nismo ni trenutka imali dilemu o održavanju protesta, a pogotovo ne kada smo sinoć videli kako se huligani tokom policijskog časa slobodno kreću sa ozvučenjem na kamionu i bakljama, dok su ostali građani zatvoreni“, rekao je Aleksić televiziji N1.

Aleksić je upitao ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da li je policija procesuirala ljude koji su kršili polijski čas, ko su ti ljudi i ko im je izdao dozvole za kretanje.

„Očigledno je da važe dvostruki standardi, jedni za huligane koji se tokom policijskog časa slobodno kreću i okupljaju ispred prostorija SNS-a, a drugi za ostale građane“, rekao je Aleksić, i dodao da opozicija ne poziva građane na današnji protest.

Upitan o korigovanju odluke o policijskom času u trajanju od 83 sata, Aleksić je odgovorio da je to samo dokaz da se „struka ništa ne pita, a politika odlučuje o svemu i to u cilju predizborne kampanje SNS-a“.

Na pitanje da li je opozicija mogla bolje da iskoristi greške vlasti tokom vanrednog stanja, Aleksić je odgovorio da je mogla, ali to nije učinila ne zato što nije znala kako, nego zato što nije htela da skuplja jefine političke poene.

Predstavnici stranaka opozicije koje su najavile bojkot izbora zalepili su danas na vrata Ustavnog suda Srbije tekst svoje inicijative za ocenu ustavnostu odluke o proglašenju vanrednog stanja, koju smatraju protivustavno donetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari