Vlada odlučila: Zabrana kretanja od četvrtka u 18 sati do subote u 5, penzioneri u petak mogu dvaput u šetnju 1Foto: Beta/Milan Obradović (Arhiva)

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmene odluka u vezi sa merama zaštite stanovništva od epidemije korona virusa. Zabrana kretanja počinje od danas, u 18 časova i trajaće do subote, 2. maja u 5 časova ujutru.

Građani stariji od 65 godina moći će u petak da izađu u šetnju dva puta u trajanju od po sat vremena, u bilo koje doba dana najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.

U subotu i nedelju zabrana kretanja počinje u 18 časova i traje do 5 časova ujutru narednog dana. Tada najstariji sugrađani mogu izaći u šetnju jednom pod istim pravilima, u periodu zabrane kretanja od 18 časova do 5 časova ujutru.

Kako naglašavaju u Vladi Srbije tokom vikenda, u cilju smanjivanja socijalnih kontakata na minimum, i dalje je na snazi zabrana okupljanja više od dvoje ljudi na otvorenom prostoru i ova mera će biti strogo kontrolisana od strane nadležnih organa.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

34 reagovanja na “Vlada odlučila: Zabrana kretanja od četvrtka u 18 sati do subote u 5, penzioneri u petak mogu dvaput u šetnju”

  1. Kada ti se pojavi mušterija zacepiš cenu da zine ,pustiš ga malo potom najaviš možemo da pričamo dobro sam prošao na vašaru imam prostora da malo popustim i onda mu zvekneš duplu cenu od normalne on sav sretan jer nije ona prva od koje uši otpadaju.On sav sretan što si popustio na njegovu štetu opet…..Ovo liči na Šabački vašar iz 19.veka

  2. nije precizirano da li penzioneri moraju u šetnju sa povocem ili mogu bez njega

    • Brnjica je opcionalna ali pošto su plašljivi njima ne treba, opoziciji bi je mandatorno uveo ali maske služe kao dobra zamena.

    • Ja bez hvata ne izlazim,kucami je na cosku gde se presecaju dve ulice,odmerim 150 hvati niz cika Jovinu ulicu,pa se vratim uz tu ulici sa 300 hbati.Vratim se kuci i krenem niz strmu ulici sa 150 hvati,okrenem hvat pa uz ulicu 300 hvati.Zasto sa hvatom,prvo sluzi kao stap,drugo brojis da ne zaboravis brojanje,trece nekad desna nekad leva ruka okreca hvat,sto je dobro za sake,laktove i kicmu.Moje kolege pitaju ajde meni izmeri straftu,moze ali naplacujem za jedno pivi.Tako ti ja od 20 do 24 h popijem 5-6 piva,sto je dobro zbog b vitamina i besike.Samo da potraje bas mi prija nocna setnja u tisini,samo se cuje udaranje moga fata i moje glasno brojanje.Jedan komsija me zabuni,pa sam se morao vratiti na polaznu tacku.

      • Zaboravih da napomenem 3-4 puta naidje policija,nista ne pitaju,izadju iz kola i samo se krste.Imam3-4 klupka babine predje,pa sam dosao na ideju da i tu predju sa hvatom udruzim,mislim da ce je biti za 300 metara.Al ce da se krste i policija i ovi sto se sa prozora zale da ih budi lupa hvata,sta mogu velim im ja hvatom merim da nepredjem 150 m,predju razvlacim da znam da se vratim odakle sam posao.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.