Vlada odlučila: Zabrana kretanja od četvrtka u 18 sati do subote u 5, penzioneri u petak mogu dvaput u šetnju 1Foto: Beta/Milan Obradović (Arhiva)

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmene odluka u vezi sa merama zaštite stanovništva od epidemije korona virusa. Zabrana kretanja počinje od danas, u 18 časova i trajaće do subote, 2. maja u 5 časova ujutru.

Građani stariji od 65 godina moći će u petak da izađu u šetnju dva puta u trajanju od po sat vremena, u bilo koje doba dana najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.

U subotu i nedelju zabrana kretanja počinje u 18 časova i traje do 5 časova ujutru narednog dana. Tada najstariji sugrađani mogu izaći u šetnju jednom pod istim pravilima, u periodu zabrane kretanja od 18 časova do 5 časova ujutru.

Kako naglašavaju u Vladi Srbije tokom vikenda, u cilju smanjivanja socijalnih kontakata na minimum, i dalje je na snazi zabrana okupljanja više od dvoje ljudi na otvorenom prostoru i ova mera će biti strogo kontrolisana od strane nadležnih organa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari