Opozicija odlučila: Neće biti proširenja kruga organizatora protesta "Srbija protiv nasilja" 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV) ARHIVA

Na sastanku opozicije koja organizuje proteste „Srbija protiv nasilja“ odlučeno je da predstavnici desnice, koji do sada nisu bili deo organizacije, neće biti uključeni u organizatore protesta, te se za sada ne vidi potreba da se proširi broj opcije koje organizuju proteste. To je odgovor na zvanični predlog Stefana Jovanovića, šefa poslanike grupe Narodne stranke.

Predsednik poslaničke grupe i generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović danas je ostatku organizatora protesta “Srbija protiv nasilja” podneo zvanični zahtev da se u organizaciju uključe i druge političke opcije – sa i bez parlamentarnog statusa.

Ovaj poslanik je u nedelju javno zatražio da se proširi “krug organizatora” ovog protesta, te napomenuo da je to stav čitave stranke.

„To je stav Narodne stranke. Građani od nas očekuju da zajednički delujemo, bez obzira da li smo levo ili desno, i da ujedinjeni dodatno pritisnemo vlast da ispuni zahteve. Moramo insistirati na ispunjenju zahteva koji se odnose na borbu protiv nasilja i regulisanje medijske sfere, jer mnogi mediji promovišu nasilje. Očekujem da ćemo se u okviru organizacije protesta dogovoriti o novoj fazi koja će početi u septembru, jer je u prethodnom periodu bilo manje ljudi na protestima“, rekao je Jovanović televiziji N1. On je kao primere nabrojao Novi DSS, Zavetnike i Dveri, a od vanparlamentarnih partije Srbija Centar, SDS ili Dosta je bilo.

Nakon sastanka poslanik DS-a Srđan Milivojević poručio je da su stranke desnice bile pozvane na prvi protest, ali da su rekli da ne žele da učestvuju u organizaciji protesta, već su samo dali potpise za sednicu Skupštine.

“Mi to prihvatamo”, poručio je.

Takođe ranije tokom dana poslanica Dveri Tamara Milenković Kerković navela je da je petog maja prisustvovala kao narodni poslanik prvom sastanku i učestovala u ime svoje stranke formulaciji zahteva protesta.

“Raduje da raste svest da bez nacionalno- konzervativnih partija i opozicione potencije Dveri nema promene vlasti. U novu kolektivnu volju koja se stvara, napor Dveri ka promeni sistema mora biti ugrađen. U tom smislu, ocenjujemo pozitivno stav Stefana Jovanovića”, navela je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari