Orlić sa predsednikom Spoljnopolitičkog odbora parlamenta Slovačke o unapređenju saradnje i Kosovu 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić razgovarao je danas u Beogradu sa predsednikom Spoljnopolitičkog odbora parlamenta Slovačke Marijanom Kerijem o daljem unapređenju parlamentarne saradnje i intenziviranju političkog dijaloga.

Na sastanku je izražena spremnost za produbljivanje saradnje zakonodavnih institucija kroz nastavak razmene poseta i rad poslaničkih grupa prijateljstava u oba parlamenta, saopštila je Skupština Srbije.

Orlić je zahvalio Slovačkoj na kontinuiranoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i „doslednom stavu“ povodom nepriznavanja nezavisnosti Kosova, navodi se.

Naveo je da se srpski narod na Kosovu „uveliko suočava sa snažnim pritiscima“ i da Srbija već gotovo deset godina čeka da Priština ispuni obavezu iz Briselskog sporazuma i formira Zajednicu srpskih opština, piše u saopštenju.

Keri je rekao da Slovačka neće menjati stav po pitanju Kosova i dodao da Bratislava pruža Srbiji i čitavom Zapadnom Balkanu „snažnu podršku“ na putu evropskih integracija, dodaje se.

Sagovornici su razgovarali i o jačanju ekonomske saradnje dve zemlje, prvenstveno o mogućnostima za intenziviranje privredne saradnje, navodi se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari