Osmani i Kurti zahvalili NATO na podršci: Institucije Kosova ostaju posvećene saradnji sa KFOR-om 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednica Kosova Vjosa Osmani i premijer Aljbin Kurti danas su u Napulju, tokom sastanka sa komandantom Združenih snaga NATO-a admiralom Stjuartom B. Minšom izrazili posvećenost institucija Kosova u saradnji sa KFOR-aom.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednice, Osmani je zahvalila admiralu Minšu na podršci NATO-a u održavanju stabilnosti i mira na Kosovu i u regionu.

„U susretu sa admiralom Minšom, predsednica Osmani je istakla da institucije Kosova ostaju posvećene saradnji sa NATO i KFOR-om, protiv bezbednosnih rizika, kao i da uspešno doprinose miru i bezbednosti na celoj teritoriji Kosova“, navedeno je u saoopšenju.

Premijer Kurti je tokom sastanka istakao da je zajednički cilj NATO-a, KFOR-a i institucija Kosova, očuvanje bezbednosti na Kosovu.

„Na ovom sastanku je naglašena posvećenost angažovanju i koordinaciji između Vlade, institucija Republike Kosovo i NATO mirovnih snaga na Kosovu (KFOR) u službi mira za sve gradjane Republike Kosovo“, navedeno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari