Osmani kaže da bi najbolje bilo da Kosovo sa SAD izradi nacrt statuta ZSO

Ostavite komentar


  1. Najbolje bi bilo da SAD pozovu Srbiju da na KiM primene izraelski model za Gazu.

  2. Predlog je dobar ali imam jos bolji predlog: da Srbija izradi nacrt statut Zajednice albanskih opstina od Preshevske doline i da to onakvu kakva je da preuzme Kosovo. Nije ispravno SRB da zeli za srbe u drugim drzavama ono sto ne priznaje i ne da pripadnicima drugih drzava u samoj Srbiji.

  3. @Dani Kovac

    Znas sta je jos bolji predlog? Da Srbija izradi status Kosova i Metohije. Albanci mogu da biraju da li da Srbiji pomognu Rusija ili Kina. Svakako je Kosovo pokrajina Srbije te Srbija ima svo pravo da uredjuje status i statut dela svoje drzave. Sto se tice statuta i prava tzv. ‘preshevske doline“, to mora da bude identicno pravima i statutu koja imaju oblasti gde zive Srbi u Albaniji – ni manje ni vise. Nije u redu da Albanci u drzavi Albaniji drugima ne daju ni svoj jezik i svoja imena da koriste dok oni u tudjim drzavama samoproglasavaju neke svoje „drzave“, dele drzave po etnickoj osnovi ili tripuju da ce drugima da odredjuju kako ce da zive.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.