Parandilović: Nova vlada "od zla oca i loše majke" 1Foto: Printskrin parlament.rs

Poslanik i predsednik stranke Novo lice Srbije Miloš Parandilović izjavio je danas da je nova vlada sastavljena od „zla oca i loše majke“ i da ministri neće imati nikakvu težinu i samostalnost prilikom donošenja odluka.

Parandilović je agenciji Beta kazao da su personalna rešenja nove vlade irelevantna jer o svemu, kako je rekao, odlučuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Vidim da su se ojačali Milicom Zavetnicom (Đurđević Stamenkovski) koja nije prošla cenzus i da oko sebe skupljaju kuso i repato. Mnogi ministri su izrotirani tako da me ne bi čudilo da u nekoj sledećoj vladi, ako Vučić ostane na vlasti, Ivica Dačić bude ministar sporta i omladine“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, formiranje vlade je već godinama obesmišljen proces, a da su ministri samo puki izvršioci Vučićevih ideja i naredbi.

Ovde se sve svodi, dodao je, na lični odnos s Vučićem.

„Sve dok Vučić bude birao podanike i poslušnike za ministre, od srpske vlade se ne mogu očekivati nikakve promene. Srbija je postala najveća teritorija u Evropi za pranje novca. Kroz pljačku budžeta ovde se enormo bogate porodica Vučić i njihovo podaničko okruženje, dok više od 800.000 ljudi živi u bedi“, kazao je Parandilović.

Mandatar i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević saopštio je danas sastav nove Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari