Partija u kojoj je Jovo Bakić odložila osnivanje

Nova levičarska stranka u Srbiji najverovatnije će se zvati Radnička partija

Ostavite komentar


  1. Nova levičarska partija?
    Ciljate na jedinu partiju u Srbiji?
    Joska Broz sija kao crvena zvezda srpskim parlamentarnim nebom?

    1. Ipak je on komunista.Umesto da dobijemo lidera koji će konačno raščistiti sa brozovštinom dobićemo partiju koja i po nazivu i po ,valjda,programu liči na SKJ.Šteta.Taman se istakao sa javnim delovanjem koje podržava uglavnom srednji sloj i deo koji je neutralan.Mora da izjasni dvoj ofnos i prema bogatim koji su pameću i radom stekli to bogastvo.Takođe o decentralizaciji i beogradizaciji.

  2. Gospodine Bakiću,krajnje je vreme da se odlučite ili ste uz građane i kao sociolig znate da je najbolji bojkot.Ili ste za lažnu opoziciju pa se udružite sa Čedom ili Šapićem ili Belim i budite fikus u Skupštini,ali će te primati Apanažu.

    1. Bojkot znači poraz.Oni koji izađu pa makar samo 10% će ga izabrati jer po ustavu nema donje granice.Potrebna je bilo koja većina.Oni koji ne izađu ne zna se za koga su-ne veruju nikome,mrzi ih da glasaju (najmanje 30%),nemaju vremena,znaju unapred pobednika itd.I posle izbora će opozicija održavati 4g tra la,la koferencije za novinare.A vas 50 ćete demonstrirati.Svako pametan vifi da vas više niko ne podržava sa 1 miliona spali ste na max 100 pritestanata.Više ljudi ima na rasprodajama nego protestima.Ja glasam da nebi AV moj glasački listić dao nekom njegovom.Pošto će brojati glasove samo učesnici izbora rezultat se zna.Uživaj u svojo „pameti“ i naivnosti.

  3. Huh. Deluje da je baš sve omašio. Recimo, naziv stranke bi bolje prošao da uz Radnička partija – doda – nezaposlenih, jer bi imao više članova, ovde više nema radnika, sem zaposlenih iz vladajuće sn-stranke. Opet, zaista je upitna sva njegova aktivnost u cilju izbora, kao stranke, jer je čovek delovao ok, sve do ovih angažmana. I, da dodam, čuj, Radnička partija… Jes da živimo 150 godina unazađeni, ali, bre, ipak, u vremenu alternativa, pa bolje bi zvučalo ime Digitalna partija, recimo. Ali, nije čovek iz ovog vremena…

  4. „Kapitalizam je bolest čovečanstva.“(Alen Badju)
    Odlomak iz moje knjige „Jevanđelje po istini, iz prvog dela „Duhovno stanje vremena“:
    Dok sam 2008. godine završavao priču o prvom susretu Josifa i Marije, stigoše crne slutnje da smo na pragu nove svetske tragedije u kojoj će stradati, kao i uvek, oni za koje su se Jovan i Isus žrtvovali. Nečasna gospoda koja živi od brojanja tuđih para u svojim bankama, koje im je država dala da eksploatišu, prevarila je američki narod zbog čega su porodice izgubile svoje domove i počele da žive pod šatorima.
    Sa svih strana stižu povici za spas čovečanstva. Kao da je 21. vek zabasao u tunel u koji su nas uvukli vampiri, a ne politički lažovi koji su krajem predhodnog veka najavlјivali mir i razbibrigu širom sveta samo da prihvatimo demokratiju kao njihov idealan sistem. Oni koji lažu i naveliko kradu, glume da su vernici. Iako ne veruju u Boga, većina od njih su hrišćani, svi su kršteni a posetili su i Vatikan. Neki su poljubili ruku papi, zahvalni što Crkva ćuti i ne osuđuje njihovu amoralnost. Znaju da nema ništa od onoga što piše u Starom zavetu – „Ko se boji Boga, izbaviće se od svega“. Takvi su uvereni da mogu i samog Boga da kupe. Ne, oni nikada neće znati niti osetiti božansku ljubav, jer se takva ljubav ne kupuje. Parama se može ublažiti nesigurnost, strah od života, no ne može se kupiti ljudska duša…“

  5. Ja sam pisao pohvalno o osnivanju jedine leve stranke u Srbiji .Ali,evo dve problematicne stvari u ovom tekstu koje smo sazali.Opet se odlaze to osnivanje.Jovo je rekao da godinu dana se to priprema,takodje je rekao da se distacirao od Gradjanskog frona zato sto su intertni.Meni i ovo lici na organizacijske slabosti .Drugo je ime ,ako je tacno .Radnicka partija .Problematicno sa mnogo aspekata .Iako je neka stranka leve orijentacije,ne bi trebalo da bude iskljucivo posvecena radnicima.To ime meni ostavlja utisak snishodljivosti strake u odnosu na vecinu stanovnistva .Potrebno je da se obezbede daleko bolji uslovi rada,cene rada,drustveni polozaj radnicke klase ali je potrebno i promeniti kulturne obrasce u Srbiji ,koji su prisutni i kod tih radnika . Dakle,dijalekticki odnos prema radickoj klasi,boriti se za njihova prava i podsticati ih a podizanje svesti o svojim pravima kao i podizanje svesti ,to jest kritika na njihov racun u vezi mnogih drustvenih anomalija u kojima ucestvuju i oni ,te iako bi se izborili za bolje uslove zivota Ja ,ovaj drugi deo ne vidim u nastipima Jove Bakica .

  6. Jovo, veseljak, malo revolucija, malo partija, po principu leva ruka desni dzep, malo profesura, a najcesce ladno pivo i pogacice sa cvarcima. Bravo, ko zna zna. Jovo car.

  7. Internacionala u cetnickoj zemlji danas nije milozvucna. Kad vidis Borkovu Levicu i Vulinov pokret Socijalista nije ni cudo sto sto Srbija nema pravu Levicu!

      1. U pravu si Dtagane! SPS i SDP su stranke koje su tek brinule o pravima radnicke klase i bile u koaliciji sa svima samo da su u vlasti. Ovde mi jos samo PuPs fali pa da budu kompletni.
        Zelim srecu Bakicu ali bojim se da se nece on od politike usreciti!

      2. Nema levice bez Komunisticke partije. Radnicke partije, socijalisti, socijal-demokrate I slicni pokreti su levica koliko i Tramp. Ne bih komentarisao komuniste Joske Broza.
        Drug Bakic ako misli da pravi ozbiljnu partiju, morace malo radikalnije da skrene u levo. U suprotnom imacemo novi SPS a partija ce osvojiti do 1% glasova, pa ce jos jedna ideja ujedinjenja levice zavrsti slavno kao Borkova stranka….

  8. Pa dobro, ništa novo, nije prvi put da neradnici osnivaju radničku partiju. Tako su i nacisti počeli.

    1. Mislis ovi bez dana radnog staza, koji su poceli sa 100 za jednog i tako tebe privukli sebi…

  9. Sad ce drug Jovo i saka anarhista koji zive kod roditelja a sakupljaju se u kaficima u krugu dvojke na juris da osvoje vlast! Vec se tresu od straha u SNSu.

  10. Bice interesantno videti da li ce bar jedan radnik biti u glavnom odboru te „radnicke partije“…

    1. Odlicna primedba.
      Bilo bi dobro da prilagode ime partije sirem spektru levicara (sve sto je levo od socijalizma koji mi vise deluje kao centar nego kao levica). Mnogi se nece prepoznati u nazivu partije ako bude „radnicka“. gde su invalidi? Gde su penzioneri? Nezaposleni? Zene koje rade kuci (tzv. domacice)? …

  11. Bogami biće to još jedna Mrka Kapa partija. Umesto da je aktivno propagirao bojkot, on će sigurno na izbore.

  12. Mnogo mi se ta ideja sviđa, penzionera sam, a da sam mlađa prijavila bi se u stranku

  13. Vidim da sa dubokim uverenjem krećete na ovaj put. Bakiću ako imate magiju Pepe Muhike možda i ozdravimo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.