Petković: Kurti ponovo neosnovano optužuje Beograd i Vučića za eskalaciju tenzija 1Petar Petković, arhiva Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da kosovski premijer Aljbin Kurti, „u strahu i nemoći pred odlučnim demokratskim odgovorom Srba na njegovo nasilje i bezakonje“, ponovo neosnovano optužuje Beograd i predsednika Aleksandra Vučića za eskalaciju tenzija.

„Počeo je da bunca i halucinira, pa za svoj teror pokušava da okrivi Beograd i predsednika Aleksandra Vučića. Zato ne vidi i ne čuje stroge poruke Evropske unije da smesta mora da prekine destabilizaciju Kosova i Metohije i da pristupi formiranju Zajednice srpskih opština“, naveo je Petković u saopštenju za javnost.

On je istkao da su Srbi veličanstvenim gandijevskim bojkotom i protestom pokazali svetu koliko je Kurti mali i nemoćan, i ko je jedina pretnja miru na Kosovu i Metohiji.

„Nisu pretnja miru srpski policajci koji se razoružavaju i skidaju uniforme sa oznakama koje nikad nisu doživljavali kao svoje, niti srpski politički predstavnici, sudije i tužioci, koji ne žele da budu saučesnici u nasilju nad sopstvenim narodom, već onaj ko vlada topuzom i nezakonito i mimo svakog sporazuma šalje oklopna vozila i specijalnu policiju tamo gde joj nije mesto“, rekao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari