Podgorica se zalaže za individualni pristup – u skladu sa napredovanjem

Aleksandar Andrija Pejović, crnogorski ministar evropskih poslova i glavni pregovarač za vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore u Evropsku uniju, o ulasku Srbije i Crne Gore 2025. u EU

Ostavite komentar


  1. Crna Gora ući će u EU pre Srbije. To je očigledno po svi poličkim i ekonomskim parametrima. U svakom slučaju, Srbijansko Napred-Radikalno rukovodstvo tome i ne teži previše. Odnosno teži samo onoliko, koliko je potrebno da zavara trag. Njihov plan je odavno vidljiv. Rusija im je cilj i to samo radi očuvanja vlasti. Ako bi EU Srbiji postavila uslove: slobodni mediji i slobodno sudstvo. Po hitnom postupku, npr. za 30-60 dana, dovoljno za iskrene poteze, pa onda slobodni izbori. To bi bio kraj Vučićevog prenemaganju. On uvek zadrhti kad mu se spomenu te tačke.

  2. U pravu je ministar evropskih poslova Crne Gore g-din A.Pejovic o individualnom prijemu drzava u clanstvo evropske unije (EU).. Crna Gora je bliza ovom cilju nego Srbija. U paketu se mogu primiti Srbija i Kosovo kao dve samostalne drzave.
    Kosovo mozda i pre Srbije jer "nema za vratom" sirovog Dodika iz susedne Bosne niti ratni plen Milosevicevog SPS i radikala, fantomsku "republiku srpsko/sumsku" u nesretnoj BiH drzavi.

  3. Sasvim razumljivo da CG ne zeli da budu u paketu sa nama Kosovom i BiH jer onda nece nikada uci. Mi cemo proci kao Turska. Ni oni nikada nisu napravili napretke på osnovnim pitanjima vladavine prava i ljudskih nacela.

  4. Crna Gora je u regionu jedino prva po drzavnim udarima i politickoj mafiji gde je damo politicki strateg DPS, Svetozae Marovic osudejen za kradju 40 miliona evra.
    L

  5. Da se razumemo, BIH i Kosovo nisu samostalne drzave nego se to zove protektorati sto EU i SAD nikako ne uzimaju u usta a drze tamo institucije i vojsku (Bondsteel)! Bilo bi stvarno porazavajuce za drzavu Srbiju koja postoji jos od Berlinskog kongresa 1878. da se uvrsi u red sa njima. Ne vidim uopste zasto se polemizuje o paketima ulaska kad svaka jedinica predstavlja poglavlje za sebe i razlike su ogromne. Novostvoreni protektorati nece nikada uci, jasno je!

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.