Pokret za preokret: Promena naziva ulica otkriva pravo lice naprednjačke vlasti

Ostavite komentar


  1. Verovatno su citaoci Danasa uvredjeni takvim inicijativama ,alo takav je zivot. Reciprocitet. Kao sto u Zagrebu necete naci Beogradsku ulicu ili u Sarajevu takodje, ili bilo koji toponim vezan za Srbiju, tako je korektno i da u nasim gradovima teciprocno nemamo toponime vezane za sve u vezi bivse drzave. Nadam se da nisam nikoga uvredio.

    1. Baš tako. I zašto bi se iko vređao. Na kraju i Beograd konačno treba da postane perjanica srpstva, a ne majka jugošovena, kako u kulturnom, tako i u svakom drugom smislu.

    2. Svaka cast u zemljama u okruzenju necete naci ulicu sa srpskim imenom ili slicno zasto to nebi uradili mi zar treva neka ulica u bg dase zove sulejman ugljanin ili neko treci zar nemamo srpskih naucnika i velikana koji su bar to zasluzili dase po njima nazove neka ulica ili po vasim kom treba neku nazvati tacijeva ili bosnjacka sramota

  2. Promena imena ulica i toponima ukazuje na slabost karaktera koji to vrši.

  3. Iako je srbski narod oduvek bio među prvima ako ne baš uvek prvi u svemu i svacemu,sada je teška srca moram priznati podbacio !!!
    Zato sto je zabasurio a mogao je elegantno da se izvuče ako mu već neki toponimi paraju uši i nazive ulica prekrstiti u imena odakle ti isti toponimi i dolaze i što bi rekle mudre glave -„I vuk sit i ovce na broju“ na primer nazivima koji su popularni našim postarima -ulica Profesora Baltazara, Smogovci, Grunf i tako dalje…

  4. A da li neko uzima u obzir vreme i novac za promenu dokumenata, a koje smo promenili pre 2 meseca, a sve u doba pandemije.

  5. Bilo bi dobro da PRVO postave table sa nazivima ulica.
    NEMA IH.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.