POKS: Ukidanje odluka Narodne skupštine RS protivno Ustavu BiH 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Frakcija Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) oko Vojislava Mihailovića, odbacila je danas kao „protivnu Ustavu BiH“ odluku Ustavnog suda te zemlje kojom su ukinute odluke Narodne skupštine Republike Srpske (RS) o vraćanju prenetih nadležnosti.

Iz te stranke su ocenili da Ustavni sud BiH nema nadležnost da ukida deklaracije i zaključke Narodne skupštine RS o vraćanju prenetih nadležnosti jer to kako su naveli, nisu pravni akti već politički stavovi.

„Ovo flangrantno kršenje Ustava potvrdjuje da ovaj sud ne primenjuje pravo, već politiku i to po pravilu antisrpsku. Sinhronizovani pritisci zapada i institucija BiH, poput Ustavnog suda, imaju za cilj ukidanje nadležnosti Republike Srpske i na kraju njen nestanak“, ocenio je Mihailović.

Pozvao je državne organe Srbije da pruže „maksimalnu podršku institucijama i narodu RS u odbrani vitalnih interesa i sprečavanju revizije Dejtonskog sporazuma“.
Ustavni sud BiH u četvrtak je doneo odluku da zaključci Narodne skupštine RS o prenosu nadležnosti BiH na entitetski nivo u oblasti odbrane, pravosudja i indirektnih poreza, doneti u decembru prošle godine nisu u skladu sa Ustavom te zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari