Ponoš: Kurti zakuvava krizu tako što šalje policiju na sever, a Vučić na to reaguje pretnjama 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik pokreta Srbija Centar (SRCE) Zdravko Ponoš izjavio je danas, povodom krize na severu Kosova, da „moramo da se dogovorimo sa Albancima kao i sa svetom koji može da utiče na Albance“, ali ne tako „da zveckamo oružjem i mi i oni“.

Kako je saopšteno iz pokreta SRCE, Ponoš je prilikom osnivanja gradskog odbora tog pokreta u Kraljevu rekao da srpski predsednik Aleksandar Vučić „i da je tražio ovakvog partnera kao što je ‘nerazumni Kurti’ nije mogao da ga nadje“.

„(Kosovski premijer Aljbin) Kurti zakuvava krizu tako što šalje policiju na sever, a Vučić na to reaguje pretnjama i tako što poziva vojsku da se večeras pojavi u kasarnama. Šta će to da reši“, upitao je Ponoš.

Komentarišući pretnje pokretanjem srpske vojske od strane režima, Ponoš je rekao da nas „Kurti ponovo ponižava, a to je moguće zato što imamo ovakvu vlast“.

„Provocira Vučića da preti upotrebom vojske, znajući da je neće upotrebiti. Što duže ovaj režim ostane na vlasti manje će moći da se ispregovara i oko Kosova i oko energije i oko Evrope i oko svega“, zaključio je Ponoš, koji je i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari