Popović: Usvajanje Deklaracije o političkoj nezavisnosti i vojnoj neutralnosti istorijski čin

Ostavite komentar


  1. Kada on hvali tu deklaraciju onda pretpostavljam, da ona samo znači ne Atlantskim integracijama, jer neki drugi vojni savez ne postoji.
    Formalno nismo ni u kakvom vojnom savezu sa Rusijom, ali svi nacionalisti misle da jesmo i nije čudo što smatraju da nas je Jeljcin izdao, a da Putin, koji je najpopularniji političar kod većine Srba, neće .
    Tu teoriju i šire ljudi poput Popovića, a ne zaostaju ni čelnici aktuelne vlasti. Radio je to Milošević, Šešelj, a Nikolić je izrazio želju da postanemo ruska gubernija.
    Danas to protežiraju u prvom redu socijalisti, većina naprednjaka i deo opozicije , Dveri i Narodna stranka.
    Ne mislim da se trebamo negde priključiti, ali ne treba ni proglašavati neutralnost, jer nema nikakvu važnost.

  2. Ovaj evroskeptik i rusofil Koji svake godine ide na Molitveni Dorucak kod predsednika SAD zeli da nas optereti jos jednom „Preambulom“ koje cemo se tesko otresti. Makron je rekao da nece biti vise kao do sada da se tek po pristupu EU odreknemo dela suvereniteta ili saveza kojim smo pristupili vec kako se njma (EU) cefne. Napisao sam vec da smo jednom proglasili Vojnu i Politicku Neutralnost i desio se 27.mart. i vec 6.aprila zestoka Hitlerova osveta.
    Ne mozete u danasnjem svetu ksenofobicno zacauriti pa bilo to i skupstinskom deklaracijom. Shvatite jednom da nismo Svajcarska, dokle god prosimo i bukvalno, klecimo za rad KiM, investicija i bespovratne pomoci nema nikakve neutralnosti.
    Samo sa dosadasnjom politikom: „Umiljatog jagnjeta“, mozemo ici napred i ostvariti boljitak sto se tice i evropskih integracija, ukupnog razvoja i resenja kosmetskog Gordijevog cvora.

    1. Najveci deo napisanog je tacno, samo se ne slazem da bilo sta dugorocno moze opstati politikom umiljatog jagnjeta zasnovanog na besplatnoj finansijskoj pomoci…bez namere da bilo koga uvredim,ali socijalni slucaj prezivljava, a ne razvija sebe i svet oko sebe, za to je potrebno nesgo drugo….najbolji odgovor svemu su Bugarska i Hrvatska, koji su usli u EU, a narod im jos vise odlazi, jer tek onda ne zeli da bude na rubu Evrope u zemljama koje ce vecito imati tretman socijalnog slucaja! Inace Deklaracija je obicna glupost, a 27.03. vlada nije krenula u neutralnost vec je potvrdila pristupanje paktu ali je bilo kasno!

  3. Nije valjda ponestalo ozbiljnijih tema za državu Srbiju? Sada će svi papagaji ponavljati ono što je izrekao predsednik..šta ako izbije nova afera? Kome treba takva deklaracija? Šta se deklaracijom postiže? Hoće li to promeniti odnos država prema Srbiji? Gde su napisani nacionalni interesi srpskog naroda? Šta kaže SANU? Šta kaže Srpska pravoslavna crkva? Šta radi Institut za strategijska istraživanja? Ali do Sretenja ima još vremena..

  4. Ne razumem. A,……..šta, do sada (mislim do Sretenja) smo bili zavisni od nekoga (od koga?) i nismo bili vojno neutralni? Činimo li mi nešto suštinski, konkretno, opipljivo, produktivno,……….ili se bavimo kojekakvim neupotrebljivim i suvišnim deklaracijama?

  5. Ko bre nas pita da li hoćemo da budemo nezavisni i neutralni. Pa celom svetu ima sve skupa najviše 5 stvarno nezavisnih država, a stvarno neutralnih nema ni jedna.

  6. Deklaraciju mozete macku o rep. Prvom prilikom i potrebom ce je prekrsiti svi, od Drzave do Seljaka. Tako da, neka Srbija ne izmislja toplu vodu, neka se okrene postenju i iskrenosti. Posle ce sve biti dobro, bolje nego izmisljene „politicke nezavisnosti“, ha, ha, ha i vojne neutralnosti, ho, ho, ho…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.