Poslanici opozicije traže ostavku Ružića i ukazuju na odgovornost društva u celini

Ostavite komentar


  1. Seme mržnje i nasilja je odavno posejano u našem društvu,a od svetskih,izopačenih moćnika,širi se globalno,pa i kod nas.Ako hoćemo,kao društvo,da se borimo protiv tog zla,jasno je da mora da postoji,makar moralno,odgovornost onih na funkcijama.G-do iz opozicije,da li ste zaboravili šta se dešavalo na ulicama naših gradova,kada ste vi bili na funklcijama? Da li ste vi,nosioci funkcija,podnosili ostavke,menjali zakone,učinili nešto mprotiv tog zla? Nažalost,niste ni svesni,kakve poruke šaljete svima,posebno mladima,svojim nasilničkim ponašanjem u parlamentu,na javnim mestima,izjavama u medijima? Jesti li toga svesni?Osećate li vi odgovornost za svoja činjenja,u sumanutoj želji i borbi za iste te funkcije? Šta ste i vi,i sadašnji nosioci vlasti,u opšte učinili u borbi protiiv svih vidova nasilja,posebno vršnjačkog,u školama,na ulici?Da li ste i jedan put,u parlamentu,institucijama države pokrenuli pitanje suzbijanja nasilja svih vrsta,posebno vršnjačkog?Da bi nekoga kritikovali,morate poći od sebe,svojih činjenja i nečinjenja.I bez bilo kakvog politizovanja ovog,za sve nas,tragičnog dogadjaja!Ne vredjajmo žrtve i njihove porodice,nažalost žrtva je i taj nesrećni,mladi čovek!Ako smo samosvesni, punoletni,moramo svi da,svako iz svog dome na,učinimo bar nešto da se ovakve tagedije ne dešavaju!

  2. Srbiju je pogodila velika tragedija. Bezkrajna žalost i tuga. Toliko ugašenih života,
    Prerano, pre punog procvata. Dali je naše društvo svesno u kakvoj je moralnoj i sveopštoj civilizaciskoj krizi dospelo i zašto?
    Dali iko razmišlja o tome koliko je svako od nas doprineo da stignemo do ovde.
    Dali iko razmišlja da je ovo posledica decenijskog sejanje mržnje i sistematskih zločina nad onim koji se od nas razlikuju po narodnosti, što nisu pravoslavni ili se
    na neki drugi način razlikuju od nas? Koliko smo takvih ubili, masakrirali, obezčastili?
    Da smo našu prelepu Srbiju zagadili hiljadama leševa čiji smrad se upio u našem društvu. Sada kad više ne možemo masakrirati nesrbe, počeli smo se masakrirati između sebe. Dali smo osećali krivnju kada su neki pravili čevape od ljudskog mesa?
    Kada smo nastavili sa nemilosrdnim ekzekucijama naših ljudi. Jeste li razmislili zašto smo u civiliziranom svetu postali sinonim zla? Večina nismo i sram nas je priznati da smo obične kukavice. Ne smemo se suprotstaviti ludacima koji nas vode u propast.
    Šta se dogodilo sa našom humanošću, hrabrošču i junaštvom? Dali smo većina prihvatila devizu: Bolje posramljen i živ nego hrabar, pošten i ožigosan?

  3. Kako to da niste trazili ostavku vaseg Suleta, kao ministra vojske, kada su ubijena dva vojnika u Topcideru? Zar vi smete da se javite, vi, koje su mafijasi doveli na vlast?

  4. Ostavka Ružica. Roditelji više da posvete pažnju prema svojoj deci.

  5. Pa dobro i opozicija je deo društva, zar ne? Nisu vanzemaljci .Da li i oni treba da podnesu ostavke?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.