Poslanik Bundestaga: Nemačka protiv promena granica, poziva pet država EU da priznaju Kosovo

Ostavite komentar


  1. Gospodin poslanik nije obavešten da granica nema, samo privremeno okupirana teritorija.
    To što on i njegova zemlja pate od deluzije može da traje dok njihov gospodar ne ode u istoriju, kao i sve imperije uostalom.
    Kao što svi znaju, što jači opijati to gore skidanje sa njih. Eno Austriju jos uvek probada amputirano Austrougarsko Carstvo a Engleze imperija.

    1. Idi ti njega informisi. Narod Republike Kosova je izabrao svoj put, Kosovo je drzava, priznanja ce ici svojim tokom sa vrdmenom se postize sve. Veoma je bitno da ni srbija nece moci ni pedalj napred bez priznanja Kosova. Kosovo za 5 god postaje clan NATO saveza. Vi spavajte i sanjajte koliko hocete. 98% Kosova vidi Kosovo kao nezavisnu drzavu, 116 drzava sveta, USA, DE, UK, FRA, ITA, AUT ITD, vi niste ni bitni.

      1. Sta ide svojim tokom? Nemoj da si smesan. Vec desetak godina niste sposobni da legalizujete tu svoju tvorevinu na Kosovu. U vreme samoproglasenja „nezavisnosti“ trubili ste kako za par meseci ulazite u UN a sada je vec deset godina proslo. Ni Nemci, ni Amerikanci ni Britanci nisu uspeli da vas uguraju u UN, OEBS, Savet Evrope, Interpol, UNESCO itd. U NATO-u se odlucuje konsenzusom sto znaci da drzave koje ne priznaju tu tvorevinu na Kosovu nece dozvoliti nikakvo clanstvo ni za 5 ni za 55 godina. Isto vazi i za EU. Srbija je i te kako bitna, zato je i pritiskaju sponzori te tvorevine na Kosovu jer su svesni da bez Srbije i pristanka Srbije ta tvorevina ostaje sta je i sada: nepriznati, izdrzavani protektorat. Kakva drzava , kakvi bakraci.

      2. E pa kad nismo bitni, zasto trazite da mi priznamo otimanje, okupaciju, ili kako god da se to vec zove. Tako je i Cehoslovackoj 1939. tada jaka Nemacka otela deo teritorije, svet je to cutke prihvatio. Ali na kraju – bilo sta je bilo!

      3. I sta je bilo kad si se probudio? Nista NATO nista UN nista UNESKO nista INTERPOL. Ne brini zato i ne brinemo nista. Dosadice im kad tad da vas finansiraju za dzaba.

      4. Zanimljivo da Srbija nije bitna, a samo id nje tražite oriznanje i samo sa njom pregovarate,. Možda zato ŝto svi geofrafski pojmovi,sem par sela, nose srpska imena i korene srpskig značenha. Počev od naziva Kosova. U principu, ta sela buh vam i dala, možda ste tu i živeli.

      5. Samo se ti teši, to ume da bude ĉesto bolno. Trażio sam to kosovo na karti i nema ga. Kosovo i Metohiju ili KosMet smo svi nasli i pitamo se ĉemu pregovori? A molili bi vas, samo vi nastavite da gradite, to je vrlo lep gest.

      6. Mozda si u pravu da nismo bitni ali zasto onda trazite od nas da mi vas priznamo. Mi od vas uopste ne trazimo da nas priznate, ne treba nam vase priznanje. Sta ce onda vama nase?
        Sto se mene tice mozete i do kraja ove godine da postanete NATO clan, jedan vise-manje ne znaci nista.

        1. Vlado, mi to ne trazimo, to trazi EU zarad stabiliteta, oni ne primaju ebntitete sa politickim problemima kao vi. Mi smo u redu, nema ikakvih problema. Samo kad trazite da prodate robu, treba obavezno da pisete da je za trziste Republike Kosova, OK?. Sto se nas tice, jos nije gotovo, Presevska dolina je istorijski Albanska Teritorija, vi to dobro znate ali se pravite Francuzi. Bice i to priopjena Matici Republike Kosova, kad tad. zivi bili pa videli.

          1. Mark (imam druga preziva se Dedaj a ime kao ti), kakve veze ima EU sa celom pričom? Misliš da nam je bas toliko stalo? Varaš se. Što se tiče istorijskih teritorija Albanaca, sve se dobro zna i odavno. Meni je zaista žao što morate da lažete u pokušaju da nešto dokažete. Sve ima u knjigama, oni koji čitaju, znaju. Tvoje izjave su za one koji ne znaju.

  2. Sve što je Hitler uradio na Balkanu to su „demokratski“ novi Njemci postigli od devedesetih do danas, ostala je završnica za KiM, sledi Vojvodina i Sandžak. Sledeće što će Njemci tražiti je: sto Srba za jednog Njemca. Sve je unapred poznato, stara priča. Čekamo 1943.

  3. Kada su klintonovci bili na vrhuncu moci i uticaja Srbija nije priznala taj njihov promasaj na Kosovu a kamoli da ce sada kada se pitanjem Kosova bave nekakvi palmeri, kada je USA u opadanju, EU pred rekonstrukcijom ili raspadom i kada je svet upoznao i pravo lice Albanaca.

  4. Pod hitno treba prekinuti sve diplomatske idruge odnose saNemackom.Ponovose ponavlja istorija i oni otvoreno rade protiv interesa Srbije.Odkud mjima pravo da pozivaju druge drzave da priznaju kosovo.Tosu dokazani neprijatelji Srpskog naroda.Samo ih Vucic smatra za prijatelja.

  5. Nije slučajno što Nemačka insistira na priznavanju ove sulude tvorevine na suverenoj teritoriji Srbije. Nemačka je svesna da je, kao članica ZLOČINAČKOG UDRUŽENJA, bila veoma aktivna u ratu i zločinima koje su SAD, NATO i EU poočinili u Srbiji, i protiv srpskog naroda, na svim njihovim etničkim prostorima. Svesni su da će jednoga dana morati da snose odgovornost koja podrazumeva i materijalnu odštetu. Ratni zločini ne zastarevaju i Nemci to veoma dobro znaju. Poljaci to pitanje potežu i danas, posle 80 godina. Priznavanjem takozvane države „kosova“, od svih članica EU, a posebno, priznavanjem od strane Srbije, Nemci smatraju da će, njihovo učešće u takozvanom zločinačkom projektu, postati nešto što je izvršeno „po zakonu“ i uz odobrenje Srba i Srbije. Time bi se zauvek odstranila mogućnost da bilo ko, u budućnosti, poteže pitanje njihovih zločina, kao i isplatu ratne štete koja se meri stotinama milijardi dolara. Zbog toga će Srbija, od danas pa do pčlius beskonačno, biti izložena neprestanim pritiscima i ucenama Nemačke.

    1. Ratni zlocini ne zastarevaju, tu se slazem sa vama. To bi trebalo vaziti za sve narode, zar ne? Kad tad platicemo svi za svoje grehove pa i vi takozvani zorane knazevicu.

      1. A, moj ratni zločin je isti kao i zločini svih Srba sa Kosova i Metohije, zar ne? Čak i onih mrtvih Srba, koji su preminuli i pre stotinak godina a danas im arnauti izvrću spomenike i raskopavaju humke, kako bi im zatrli sve tragove?! Moj „ratni zločin“ je to što sam Srbin, što sam shvatio da sa arnautima ne može biti nikakvoig suživota, što smatram da ste nasilno okupirali deo suverene srpske teritorije na kojoj pokušavate da stvorite kriminalnu tvorevinu, koja će predstavljati „Bermudski trougao“ u ovom delu sveta?! Moj greh je to što otvoreno govorim ono što smo mi Srbi skrivali stotinak godina, pokušavajući od divljih plemena da napravimo „braću“ i ljude sa kojima je moguć zajhednički život? Inače Zoran Knežević se piše velikim slovima. Verujte, kada jedan arnaut moje ime ispiše malim slovima ono postaje veće i važnije. Ne morate ostati nepismeni samo zato što me mrzite, kao što mrzite i sve Srbe bez obzira da li žive na KOSMET-u ili u bilo kom drugom kraju sveta.

        1. Namerno sam vase ime napisao malim slovima, nisam ja tako nepismen kako vi mislite ili bolje receno kako bi vi hteli.
          Ne mrzim ja vas verujte mi. Vi najvise mrzite samog sebe, zbog toga i sirite mrznju prema svima koji nisu kao vi.
          Neka vam Bog pomogne ili u najboljem slucaju jedan dobar psihijatar.
          p.S.
          Zapamtite ,,postovani“ takozvani zorane knezevicu, kad tad platicemo svi za svoje grehove.

          1. I ja mislim da ćete platiti za svoja zlodela gospodine Muljivoje Radakoviqi, upkos tome što se čini da ste apsolutno zaštićeni skutima glavnog svetskog razbojnika. Psihoijatrijski slučajevi, uvek smatraju da su jedino oni mnormalni a, da su svi ostali za kliniku. Oni žive u svojoj „stvarnosti“. Prema tome Muljivoje Radakoviqi, pogledajte sebe i što pre napravite iskorak. Ka ordinaciji prvog psihijatra, naravno. Možda niste zakasnili.

  6. Činjenica da Nemačka apeluje na tih pet članica EU koje ne priznaju Kosovo da ga ipak priznaju, umesto da im plati ili uvede sankcije, dokaz ja da je ona zapala u bezizlaznu stratešku poziciju. To se dešava kad god Nemci pokušaju da budu nešto više nego što jesu. Bez priznanja Kosova od strane Srbije propada i njihova balkanska politika i EU, koju zasad još drže na okupu pomoću subvencija. Kosovo je za Nemačku novi Staljingrad. Tu joj ni Vučić ne može pomoći.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.