Princ Filip Karađorđević uz so i pogaču dočekan u Sloveniji: Obišao najveću kolekciju predmeta posvećenih Karađorđevićima 1foto; Printscreen/Twitter/PrincFilip1

Princ Filip Karađorđević objavio je na svom Tviter nalogu da su on i supruga Danica Karađorđević, bili u prvoj poseti Sloveniji, gde su obišli Ljudski muzej u Rogaškoj Slatini, gde se nalazi, napisao je, najveća javno predstavljena kolekcija predmeta posvećenih Karađorđevićima, a koja se nalazi van Srbije.

Ispred Aninog dvora dočekani su, navodi, tradicionalno – uz pogaču i piransku so.

“Dočekani smo pred Aninim Dvorom na tradicionalan način, pogačom i piranskom solju, a presecanjem vrpce simbolično smo otvorili novo poglavlje u radu Ljudskog Muzeja”, opisuje princ Filip.

Dodaje da su fascinirani umetničkim delima, retkim predmetima, slikama, fotografijama, ordenima, odevnim predmetima – “koje je sa toliko ljubavi i posvećenosti decenijama prikupljao gospodin Nani Poljanec”, te da ostaju zadivljeni kolekcijom koju nigde drugde nisu imali priliku da vide.

“Ovo je najveća javno predstavljena kolekcija predmeta posvećenih Kraljevskoj porodici Srbije na svetu, koja se nalazi van Srbije. Dugujemo zahvalnost gospodinu Poljanecu na trudu, ljubavi i posvećenosti dinastiji Karađorđević i posetu Ljudskom muzeju u Rogaškoj Slatini toplo preporučujemo”, ukazuje princ.

Objavio je i fotografije sa suprugom i sinom sa eksponatima u muzeju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari