Priština donosi zakon, "severna Trepča" priprema štrajk

Beograd bi da održi Trepču podeljenu i na rubu propasti, kaže Agron Bajrami, urednik prištinskog lista Koha ditore
Zbog promene vlasničkog statusa kosovskog giganta, normalizacija odnosa na staklenim nogama

Ostavite komentar


  1. Nikakav poseban znacaj nema tkz srpska zajednica u cetiri varosice na severu Kosova. Iako bez znacaja politicari iz Beograda i dalje manipulisu tim ljudima
    sukobljavajuci je sa vecinskim albanskim narodom u sada samostalnoj drzavi Kosovu. Veci efekat bi bio kada bi politicari iz Beograda ukazali tim raspamecenim ljudima na severu da im je Kosovo maticna drzava a Srbija rezervna. Slicno kazu i Svajcarci za svoje Nemce,Italijane,Francuze….

  2. @Djovani

    Pre bi trebalo vama Albancima objasniti da imate maticnu vam drzavu Albaniju pa se tamo igrajte drzave i nacionalno izivljavajte a da delove suverenih drzava preskocite sa tim igrarijama kao i sukobljavanje sa Srbima, Makedoncima, Grcima. Bilo bi zaista krajnje vreme da vam iz maticne Albanije, umesto manipulisanja stigne poruka da postujete drzave na cijoj teritoriji zivite a ako vam se to ne dopada, da slobodno dodjete u maticu. Prostora ima sasvim dovoljno posto je Albanija svakako poluprazna.

  3. Nikakvog znacaja nemaju ni ovakve bespravne otimacine tudje imovine kao u slucaju Trepce a ni samoproglasenje "drzave““ koju cak ni Amerikanci ne uspevaju da legalizuju. Efektnije bi bilo da vam politicari objasne da uprkos obecanjima i potrosenim parama nema nista od "nezavisne drzave kosova" i da je vreme da se ostave iza sebe velikoalbanski mitovi i fantazija, da se okrene saradnji i suzivotu sa drugima i da se uvek moze preseliti u Albaniju ako bas neko mora da zivi iskljucivo u albanskoj drzavi.

  4. hmm, strajk rudara u trepci.
    opet ce da hapse vlasija, zar ne?
    (ovde smajli koji vam pokazuje srednji prst ).

  5. @adil bajrami

    Tvoj komentar sa sve srednjim prstom, ono sta radite na Kosovu, sta ste radili na Kosovu, koje metode koristite za ostvarivanje vasih sovinistickih interesa, sve to pokazuje ko ste i sta ste.

  6. @schlyam slabo ti šta razumeš kad je Kosovo u pitanju prijatelju.
    A što se metoda tiče Srbija je na Kosovu, kao uostalom i u drugim bivšim sfrj republikama gde nije ratovala (i ovde smajli sa srednjim prstom) popusila u prljavoj igri koju je sama započela i čija je pravila sama ustanovila.
    Kapiras?

  7. @Adil Bajrami

    Nemoj da glumis skromnost, usavrsili ste vi te metode tako da bi vam i Milosevic mogao zavideti.

  8. "Pozdrav" i ostali@ Verovatno ste mladi ili jedno/nacionalni optereceni i ne poznajete dovoljno situaciju na Kosovu odn "juznoj pokrajini srbije". Vojislav Kostunica vas je
    prevario sa njegovim tkz "zabljackim ustavom br2". Kostunicin tkz "ustav srbije" po kome je Kosovo "juzna pokrajina srbije" je isto kao tvrditi da su i Karibi
    "istocna pokrajina srbije". Po vasim komentarima ispada da Milosevic jos nije umro. Sve je taj vec probao …i da popali i da opljacka i siluje i masovno protera Albance Kosova u okolne zemlje. Na kraju je dobijena nezavisna drzava Kosovo.
    Zahvaljujuci upravo Milosevicevom SPS-u i radikalima odn sada "umivenima".
    Kostunicin DSS i ostali su se samo "nakalemili" na njih.
    Naravno tu je i Crna Gora "drugo oko u glavi" koja je pobegla od destruktivnh "patriota" i trovaca iz Beograda. Ako se ovako nastavi "my dear friend" slicno ce uraditi i "severna pokrajina srbije" -Vojvodina pored koga ce Kosovo biti "labudova pesma".

  9. Vucic i ostali politicari srbije nemojte da se manipulisete sa vasim narodom a pre svega sa srpskim radnicima da strajkuju na neotudivi deo kosova,jer je to vec gotova stvar svidelo ti se ili ne

  10. Vidis, tikvane, ja se, za razliku od tebe, potpisujem svojim punim imenom i prezimenom.
    Ti nemas pojma o Kosovu, za razliku od tvojih politicara, kojima je sve jasno ali im je super zurka da vas sve zajebavaju i jos da za to budu masno placeni.
    Evo, probaj da ukljucis mozak: sta bi Ivica Dacic, Aleksandar Vucic, Tomislav Nikolic, Marko Djuric, Aleksandar Vulin…you name it…radili, da im, recimo, neko od sutra zabrani da se bave politikom.
    Pa, crkli bi od gladi covece!
    p.s.
    Dobro, Toma bi mogao da pece rakiju, pa bi verujem, pretekao, ali ovi ostali…mrka kapa.
    a bjaaazhi tamo!

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.