Privatni i nenajavljen ili samo spinovan Vučićev put u Hrvatsku

Predstavnici parlamentarne opozicije kritikuju razmenu oštrih poruka između Beograda i Zagreba zbog (ne)najavljene i „privatne“ posete predsednika Srbije Jasenovcu

Ostavite komentar


  1. Potpuno je netačno da svaki državni službenik mora da najavi svoju privatnu posetu nekoj zemlji. On to radi samo u slučaju ako zahteva posebnu zaštitu tokom svog boravka u toj zemlji, i ako je deo formalnog protokola. Uostalom, u toku prošle godine u Srbiji je bilo sijaset privatnih dolazaka zvaničnika iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i BIH, prilikom kojih se niko nije unapred najavljivao. S druge strane, jedno je najaviti svoj privatni dolazak nekoj zemlji, a drugo je tražiti dozvolu sa formalni protokol.

  2. Pa Valddimire, Vučić nije „svaki državni službenik“, on je predsednik jedne zemlje, i ne može privatno i nenajavljeno da ode u bilo koju zemlju.

  3. Baš ovo je hteo da postigne – nova fora, posle više puta korišćenih pokušaja atentata, prisluškivanja, napada na sever Kosova … evo nove fore za zamajavanje.

  4. Poseta bilo koje vrste, zvanicne, privatne (za neke posete ili letovanje), se moraju najaviti, jer predsednik jedne drzave mora imati zastitu te zemlje koju posecuje! Znaci, on je sticena licnost. Sta bi se dogodilo da bude napadnut u toj zemlji od strane nekih ekstremista?! Bio bi veliki skandal, i zato su hrvati u pravu.

  5. @Vladdimir

    Ocigledno se ne razumes u protokole koji vaze za drzavne zvanicnike. I odakle znas da svi ti koje navodis nisu prethodno trazili dozvolu da bi dosli kod nas? Zamisli da svakog dana citas vesti tipa „dozvoljena poseta tom i tom“ u novinama… Tebi mnoge stvari nisu jasne, mada te i razumem, dosao si na sajt Danasa da siris mrznju i stvaras pomutnju.

  6. Lutovčeva analiza je potpuno tačna. Verovatno je osnovni razlog upravo pad ukrajinskog aviona. To treba istražiti. Avion se srušio u 23h u subotu, a predsednik je naprasno odlučio da poseti Jasenovac u nedelju. To je indikativno.

  7. Vucicevo spinovanje, kao i uvek kada treba nesta da se prikrije. U ovvom slucaju pad ukrainskog aviona u Kavali.

  8. Poseta koja treba da bude dozvoljena, a nije iz cistih politickih razloga.

  9. Ako se gospodin Predsednik Srbije , preko noci odlucio da napravi spin na svetom mestu na kome je pobijeno vise stotina hiljada Srba, cime je evidentno radikalskom banalnoscu zeleo da prekrije vest o padu ukrajinskog aviona sa srpskim oruzijem, postavlja se pitanje, ima li icega svetog za njega sa cime se on ne bi posluzio u svojim politicko.medijskim igrarijama ?!

  10. Vucic je specijalist za drame citao vise puta Sekspira❕Izgleda ne moze da zivi bez dramatizacije svojih

  11. Neka neko javi Lutovcu da se avion u Grčkoj srušio nakon ovih događaja. Nije lepo da mu se smeju ljudi.

  12. Čiča Avalski…Interesantno,da se nakon pada aviona sa nasim naoruzanjem,odmah desio ovaj,nazovi incident.

  13. Broj žrtava u Jasenovcu od više stotina tisuća je istinit isto kao što je istina da je Marko Kraljević zakasnio na Kosovo, u namjeri da ga brani. Toliko srba nije ni bilo u Hrvatskoj i dijelu BiH. Srba je više po popisu stanovništva bilo poslije rata, nego prije Drugog sv rata. Zatupljujete sebe i generacije koje dolaze. NIJE VAM TO DOBRO

  14. @argh
    Pa kako onda to naši objaviše i digoše prašinu tek nakon što se avion srušio ? I zašto Grci ulažu protest, kada je sve oko aviona čisto i jasno.

  15. Vucic ima neki psihološki problem, kažu ubijeno dosta članova porodice sa batine strane u Jasnoću, strasno je sta se desilo, desilo se u 2 svetskom ratu,on premnogo prica o tome više od Pupovca. Sad cu ja da kažem njemu koliko je moje porodice poginulo u 1 svetskom ratu, a sta je bio povod tog rata ubistvo u Sarajevu stradala Srbija zbog bosanskog Srbina i sad on bosanski Srbin prva generacija rođena u Srbiji neda nam da živimo stalno nas vraća u prošlost. Poštovanje svim žrtvama na ovim prostorima iz svih ratova ma čije žrtve to bile

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.