Protest penzionera 17. maja na Trgu Nikole Pašića

Nakon obustave postupka Ustavnog suda za ocenu ustavnosti Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzije

Ostavite komentar


  1. Ovom protestu se moraju pridružiti i mladi ljudi koji su u radnom odnosu jer rade za minimalac i šta očekuju kad odu upenziju. Država je svesna da svi poslodavci isplaćuju minimalac na račun a ostatak u kešu, ali to njima odgovara jer većina njih ili članova njihovih porodica imaju privatne firme. NJih ne interesuje što država gubi porez na dohodak i zbog rada na crno PDV.

    1. Mozemo da strajkujemo gladju, ali to vise ne pali. Rece premijerka da ne sme da se mesa u rad sudstva, taman posla, verovatno se ni sada niko iz vlasti nije mesao (verovati ili ne!). Kao da se kopcamo na ledja. Mozemo da tuzimo i bacamo pare na takse, ali u ovakvo sudstvo ja ne verujem, a pravda i pravo izgleds ne idu jedno sa drugim.

    2. Penzioneri, glasajte ponovo za Krkobabica i Vucica. To je najbolje, ako zelite dalja smanjenja visine penzija.

    3. Najbolji nacin je da kada budu raspisani fer i slobodni izbori, izadjemo svi na izbore kako bi skinuli ovu NENARODNU, vladu i doveli na vlast POSTENE, PRISTOJNE, PAMETNE ljude koji ce ovu nepravdu ispraviti i sve oteto vratiti penzionerima.Nazalost mi menamo vremena jer nas je svake godine 100.000 manje, ali bar nasi potomci ce dobiti ono sto nam je Av oteo.

  2. To je sud po potrebi službe ,nema to mnogo veze sa zakonom,Ustavom ili pravdom.Vlast misli da je zakon provatma imovina i tako sa njom raspolaže.

Ostavite komentar


Politika

Vučić prihvatio Dodikov predlog: Pomeren Sabor srpskog naroda 10

Vučić prihvatio Dodikov predlog: Pomeren Sabor srpskog naroda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik dogovorili su da Sabor srpskog naroda, Srbije i Srpske, prvobitno najavljen za Vaskrs, bude održan odmah po usvajanju Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, objavljeno je na zvaničnom Instagram nalog predsednika Srbije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.