Protest Srbija protiv nasilja u Kragujevcu u petak: U planu blokada raskrsnice kod Zastavinog solitera 1Foto: Z. S. M.

 

Sedmi protest Srbija protiv nasilja održaće se u Kragujevcu u petak, 14. jula.

Ovoga puta Kragujevčani će se okupiti na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije u 19, a ne kao do sada u 18 sati.

Po najavama organizatora protesta okupljenima će se obratiti profesori pisac Dejan Atanacković (dobitnik NIN-ove nagrade 2017. godine) i Branko Ivković, advokat policajke i herojke iz Valjeva.

Posle govora gostiju kao i uvek uslediće protestna šetnja, ovog puta od Đačkog trga ulicama Branka Radičevića, svetozara Markovića, Zorana Đinđića i Nokole Pašića do raskrsnice kod Zastavinog solitera gde je predviđena blokada do 21 sat.

Ova saobraćajnica je na protestima Srbija protiv nasilja već bila blokirana pre dva vikenda za vreme održavanja Arsenal festa.

Preotesti Srbija protiv nasilja u Kragujevcu su se do sada održavali subotom, sem prvog, 8. maja koji je održan u ponedeljak, posle tragedije u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar” a čiji su organizatori bili ne opozicione parlamentarne političke stranke i partije, već tri Kragujevčanke, majke dece školskog uzrasta.

Tokom dosadašnjih protestnih šetnji Srbija protiv nasilja Kragujevčani su blokirali saobraćajnice kod Velikog parka, Medicinske škole, Kneževog aresenala tokom Arsenal festa…

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari