Protesti „zahtevaju“ jedinstvo i podršku Zapada

Može li eventualna propast međustranačkog dijaloga da izvede ljude na ulicu

Ostavite komentar


  1. Strašno mi je što se poziva na proteste…. To nikako ne sme da se dogodi!

  2. Od zapada necete dobiti podrsku,jer ova vlast mora predati Kosovo,jer je dosta toga vec uradila u cilju osamostaljenja te nove drzave.O tom potom.

  3. Oni drugacije i ne znaju. Samo ulica i podrska zapada, to je jedino cega su se setili, tj. podsetili.

  4. Kakva agenda za pregovore, unapred ih osuditi na propast i za to okriviti suprotnu stranu. Sve me ovo podseća na Rambuje i pomalo na Račak. Ideš na pregovore, postaviš nemoguće uslove i optužiš suprotnu stranu za propast pregovora. „Posrednici“ već na tvojoj strani potvrde tvoju priču i poput nekog vokera zatraže bombardovanje i sankcije. Taktika baš u duhu one čuvene Titove pošalice: „Živimo kao da će sto godina biti mir, a spremajmo se kao da će sutra izbiti rat“. Ne odustaje se lako od ideološkog obrasca idejnih vođa.

  5. Opa, znači treba podrška zapada? Grešite, treba podrška naroda. To je ono što opozicija nikada neće imati.

  6. Protesti nisu resenje, kad god su bili protesti ispastao je narod. Na miran i civilizovan nacin treba da se rese problemi.

  7. Možda bi poput Vučića i opozicija trebalo da angažuje savetnike iz SAD-a, Britanije i Nemačke. Pa nije ihVučić angažovao za dobro Srbije, već za lične potrebe, a s’obzirom koliko dugo autokratski vlada, uz pomoć zapada, izgleda da je to pravi način. Zapad je priznao prošlogodišnje neregularne izbore, a zatim je prećutao na brutalno prebijanje demostranata. U isto vreme su Belorusiji uvedene sankcije zbog tamošnjih izbora i obračuna policije sa demostrantima. Nezadovoljstvo je prisutno konstantno u zadnje 3 decenije od kada je uveden višepartijski sistem, ali trenutno u opoziciji nema partije, grupe ili pojedinca, koji može povesti široke mase. Toliko su iscepkani i podeljeni da nijedna partija samostalno ne može do 5%. Potrebno je jedinstvo opozicije, predvođene novim neukaljanim ljudima i neki veliki skandal da bi se narod pokrenuo na masovne demostracije i izbore, odnosno da bi došlo do promena. Naravno treba tražiti pomoć zapada, jer je činjenica da se ovde vlast postavlja pre svega po volji Vašingtona i Berlina. Mada teško će opozicija dobiti njihovu podršku, jer zapadu trebaju poslušnici, koji izvršavaju naloge, a Vučić ne samo da to radi, već ima solidnu podršku naroda, dobijenu kroz kontrolu medija, sigurnim glasovima, ucenama, pretnjama…

  8. Samo se vi Drzite Zapada kad ste vi u Pitanju iz Opozicije
    Oni nas Mnogo Vole
    Da bi preko vas Uništili Srbiju

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.