PSG: Rekonstruisani Trg Republike- nefunkcionalna betonska ploča

Ostavite komentar


    1. Ne recite to dvaput jer se bojim da može biti i ružnije. Sad je na redu trg Nikole Pašića, kukala nam majka…. Bojim se da nas čeka neka još „lepša“ ružnoća.

    2. Zar ste od onakvog kakav je Vesic mogli da ocekujete nesto skladnije, humanije i lepse? Ja nisam.

  1. Polako uce se doktori i lazni strucnjaci ali dzaba nece to lako ici preko reda ,prvo je trebalo savladati osnovno obraovanje pa srednje pa onda fakultet i onda da doktoriras. preko reda se ne moze.
    bas me cudi da vas Beogradjani trpe dok se vi ucite i trosite grdne milione. ko velite nisu nase pare to su pare cele Srbije.
    Do sada j trebalo nekom ocitati bukvicu ali nema o , svako gleda da udomi dupe u fotelju. a i nema brate Beogradjana sve dodjos do dodjosa. i njga bas briga za Beograd on pati za svoje Sarajeo , Zagreb. briga ga za Beograd.

  2. Što se trga tiče on je ispunio svoju ulogu.Planiran kao veliki slobodni pešački prostor,diskretno začinjen modernističkim detaljima.Trg na kome će se moći održavati razne kulturne manifestacije i mesto gde će opozicioneri moći organizovati svoje proteste bez bojazni da će ih nešto zgaziti.Gledajući slične trgove diljem Evrope svako pa i nepismena budala može sa ponosom reći da naš trg nije ništa lošiji i ružniji od tih Evropskih.Trg nije možda savršen ali smo mi pokvareni i to u duši,nama sopstveno ne valja pa arlaučemo a ćutimo kada nas drugi pljuju,takvi smo mi,jadni i ponizni,strašno.Ej ljudi jeste li normalni.

    1. Jel ovo kao objasnjavas sugradjanima koji zbog finansiske situacije nisu putovali po Evropi?

  3. Vidi se da je radio neko sa kupljenom diplomom. Arhitektura je i nauka i zanat a ovaj koji je projektovao nije ni jedno ni drugo nego je Vesić

  4. Kodžak imao vise dlaka na glavi nego sto ovaj trg ima travcica i drveca. Pored nabijenih zgrada okolo, izgleda kao alopecio iz aviona.

  5. Uzas, Uzas, Uzas. Sta uradise nesposobni od mog trga gde Sam rodjena, provela detinjstvo I mladost, docekala starost? . Nemogu a da nepustim suzu.

    1. gospodzo, da li ste vi ona prava, izvorna, gradjanska srbija, rodzena u beogradu, sa 5tim kolenom iz beograda? ooo mondje…. nobles…

        1. Bravo gospodjo Vera! I ja sam rodjen tu, odmah iza Narodnog muzeja. A moji preci su dosli u Beograd 1861 godine.,

      1. Ne,ona je gospodja,ne gosdodza.Ona je pismena,kulturna a tebi su podvalili budjav sendvic,prijatno!

  6. Za komentatora Botu poruka: Trg uopšte nije ispunio svoju namenu. Ko će biti na trgu leti na 40 stepeni na suncu ili zimi dok brije košava. Muzičke svečanosti će se održavati jednom u 3 meseca (kao na primer večeras kada se nije čuo orkestar od saobraćajne gužve i bučnog agregata). Nas ne interesuju evropski trgovi. U Americi su počeli da piju koka kolu i nose šarene gaće još 60-tih pa smo ih svi kopirali. A jeli to dobro, zdravo i pametno!? Naprotiv, mnogo trgova u evropskim zemljama ima fontane i cveće i oni su puni šarma, lepote i topline.

    1. Samo da podsetim na vođinu ideju o pedeset i četiri fontane. Jedna bi mogla da bude na trgu.

  7. jadne ove orhitekte koje je i bakic pohvalio ni manje ni vise na n1… sada ne sme ni bakic da de pojavi da objasni, posto bi ga odmah „gradjanska“ srbija zalila go…ma po glavi…. srecom tih maloumnih „gradjana“ jedva da ima 5%, ali su naporni bas bas…

  8. Vesi“ je ogromnim novcem uništio sve čega se dotakao. Posle njegovih intervencija ostaje pustoš bez ikakvog sadržaja. Zašto nema javne rasprave pre bilo koje intervencije?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.