Putin ublažava odnos prema Kosovu i Crnoj Gori

Diplomatski izvori Danasa o ruskoj politici prema Zapadnom Balkanu

Ostavite komentar

  1. Kako god se uzme ,jedino resenje je kompromis ,jer jos jedna albanska drzava na Balkanu nije u nicijem interesu ,podela i onda svaka ptica svom jatu.

  2. Putin nece stati dok ne izazove rat ili necije ubistvo.
    Ocigledno da nas ubistvo Djindjica nicemu nije naucilo, a ni nedavni dogadjaji u Crnoj Gori i Makedoniji…

  3. Свако планира своју политику и своје интересе!Наравно да је Резолуција 1244 основа односа Србије и КиМ и без ње нема праведног решења. Русија помиње ту Резолуцију и рачуна на њу док је сама Србија игнорише и гура неки компромис који је непознаница и своди се на понижење и мољакање Приштине да нам бар штогод да! То може бити и главица купуса! Не разумем чему ово понижење и игнорисање изворног документа 1244!

  4. Putin je pragmatican lider i veliki GERMANOFIL. Ako nekome do sada to jos nije jasno, Putin se nakon dogovora sa Trampom na Balkanu okrenuo novom partnerstvu. Umesto bratstva sa Srbijom Putin se sada uortacio sa Hrvatskom i njenom predsednicom K.G.Kitarovi, i uopste mu ne smeta sto je ova drzava clanica NATO . Hrvati su takodje ZA partnerstvo sa Rusima sto dokazuju davanjem vecinskog vlasnistva AGROKORA, dvema ruskim bankama: ZBER I VTB. Dakle Srbi su zaboravili da su u politici vecni samo INTERESI, dok se bratstva i kumstva menjaju prema potrebi. A i povremeno Merkelova i Putin menjaju kanale komunikacije. Sada ce ta komunikacija od Berlina ici preko Zagreba ka Moskvi, sto vise odgovara Rusima, jer su Hrvati u Evropskoj uniji, dok je za Srbiju neizvesno kada ce i da li ce ikada biti deo EU. Rusi su verovatno izgubili strpljenje, nakon desetogodisnjeg neuspesnog puta Srbije u EU, koji su oni finasirali svojim anonimnim kapitalom, a i uprkos ogromnom medijskom pritisku otpor javnog mnjenja u Srbiji prema Nemackoj je i dalje veliki, sto Putinu sigurno ne odgovara i zato se okrece onima koji non-stop pevaju DANKE DOJCLAND. Crnogorci su u toj prici samo prirepak Hrvatske koji su bili ubedjeni da ce se posle odvajanja od Srbije prehranjivati na NATO jaslama, ali to kod ovih potonjih ne biva tako, a narocito nema besplatnog rucka. Pa se tako i Milo kao i Kolinda automatski okrenuo ka Rusiji. Milo uu mnogo toga zavisi od Kolinde, a i ona ga je prosle godine uclanila u NATO, i njegov je svetionik. Putin je najverovatnije nas Srbe predao Trampu, sto je i logicno jer niko ga u celom Svetu ne voli vise od Srba. Ali, Tramp je preveliki za nas mali posed pa je zaocekivati da ce nas on delegirati svom evropskom strateskom partner Emanuelu Makronu i Francuskoj, sa kojom su Srbi oduvek bili u prijateljskim i veoma povezanim odnosima. Sama ova konfiguracija nove medjunarodne politicke hijerarhije za nas je prihvatljiva, ali koliko ce to biti stvarno dobro za Srbe ostaje da se vidi. No, jedno je vec sada izvesno, od dosadasnje konfiguracijje medjunarodnih aktera u Srbiji nista GORE NIJE MOGLO BITI za Srbiju.Tako da se I obicna ZAMENA „novim spilom karata“ smatra ogromnim napredkom.

Ostavite komentar

Politika

Igre prestola u dinastiji Karađorđević: Princ Filip otkrio probleme u odnosima sa prestolonaslenikom Aleksandrom 10

Igre prestola u dinastiji Karađorđević: Princ Filip otkrio probleme u odnosima sa prestolonaslenikom Aleksandrom

Princ Filip Karađorđević, koji odnedavno nosi i titulu naslednika „krune“ Karađorđevića, u svom poslednjem intervjuu otkrio je da njegov otac prestolonaslenik Aleksandar Karađorđević svog unuka Stefana nije video skoro tri godine, kao i da je odbio susret sa majkom svoje dece princezom Marijom da Glorijom od Orleana i Braganse, tokom njene nedavne posete Srbiji.

Naslovna strana

30. i 31. jul 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.