Radeta (SRS) : Ne idemo dobrovoljno u Hag, ne postoji pravni osnov za naše izručenje

Ostavite komentar


  1. „Tu stižemo do „Svedoka broj 4“, kome je takođe nuđena apanaža i sinekura u stranci, ali, valjda kao ona trešnja na vrhu torte, susret sa tadašnjim generalnim sekretarom SRS-a i jednim od šefova Šešeljevog pravnog tima – Aleksandrom Vučićem. U optužnici se ne navodi da li je do tog susreta došlo, niti se aktuelni premijer tereti da je na bilo koga vršio pritisak, ali eto… Nemanja Stjepanović, istraživač Fonda za humanitarno pravo, koji je u svojstvu izveštača agencije Sense intenzivno pratio suđenje Šešelju kaže za „Vreme“ da je bar jedan od motiva za vladino „ne“ Tribunalu upravo ovaj detalj. „Očito da nije lako nakon napuštanja zajedničke stranke još jednom izneveriti bivše političke drugove i onda, što je još nezgodnije, misliti šta će oni u Hagu govoriti o ulozi drugih članova tima odbrane u operaciji predomišljanja svedoka i pritiscima na njih“, rekao je on.“- Vreme, 11.02 2016

  2. Gospođo, vas bi trebalo pod hitno isporučiti u Hag i preispitati dobijanje vašeg i Šešeljevog državljanstva.

  3. Nece ni petao na svadbu a kad ga uhvate rascerupaju i odmah pred kuma Savu…
    Hocu reci mogao bi nekad neki avijon za Moskvu usred tehnickih problema da prinudno sleti u Varsavi ili Kyjevu. Pa eto Vjerice u problemu. Poljaci i Ukrajinci bi je brze bolje spakovali i izrucili mrskom nam neprijatelju!

  4. A zar taj ‘pravni osnov’ nije vas bivsi clan i Generalni Sekretar, Aleksandar Vucic?!

  5. Pozivate se Na Ustav ? A taj Ustav nevazi kada suite disidentima u odsustvu ,gde ih sud salje I Zatvorsku Ludnicu .# Zato podrzavati Haski Tribunal da vas sve pokupi jer ste podeli da postupate necovecno. Mislite da vas stite korumpirani sudovi Srbije I da nema odgovornosti ma sta uradili.# Svi koji izbegavaju UN sudove potvrditi da drzava smesno krsi UN konvencije

  6. Gospodjo Radeta, zasto ne odete do Haga? Ako ste u pravu, oslobodicete se svake optuzbe i kao svaki normalni gradjanin uzivati sva demokratska prava. Cak i vas sef je otisao tamo da im objasni sta je radioi mislio. Zasto se ne ugledao na njega ako ga vec toliko volite i podrzavate?

    1. pa iz istog razloga sto taci i haradinaj ne dolaze u beograd, ako veruju da su nevini.. a USA i EU kazu da su nevini…

  7. Što se tiče kršenja ustava tu nema problema, Vučić je stručnjak za tu oblast (stručnjak za opšte bezakonje). Ali, ako izuzmemo tu činjenicu da je Vučić osetljiv na svoje tvorce i bivše stranačke kolege, moglo bi da se desi da predajom njih kupi neki novi poenčić kod stranih gazda. Inače, taj sud u Hagu je država Srbija priznala i samim tim predala deo svog suvereniteta i nadležnosti te dotične osobe, pravno gledano, mogu biti isporučene. Sve zavisi od političke igre vođe bande.

  8. Idete, idete kao bele lale u zemlju lala! Ni vučić ne može da vas zadrži.

  9. Strašno sam zabrinut za sudbinu ove radikalne babe. Bacačica kletvi u dalj.

  10. Kako god ova vlast cuva ,pazi i neguje Seselja isto tako ce se i prema ostalima ponasati(Radeta,Jojoic) ipak su oni kako bi rekli Bosanci stari jarani i ne zaboravljaju tek tako prosla vremena .Iz iste su kuhinje i ideoloskog kazana.

  11. Radikal se definiše kao osoba koja nalazi zadovoljstvo u ispunjavaju seksualnih, kriminalnih ili agresivnih impulsa i nesposoban je da nauči iz prethodnih grešaka.
    ….šesnaest kliničkih kriterijuma ovog poremećaja:
    1. površan šarm i „inteligencija“,
    2. nedostatak deluzija i drugih znakova iracionalnog mišljenja,
    3. odsustvo „nervoze“ ili psihoneurotskih simptoma,
    4. nepouzdanost,
    5. neodgovornost,
    6. lažljivost i neiskrenost,
    7. nepostojanje osećaja krivice i stida,
    8. neadekvatno motivisano antisocijalno ponašanje,
    9. patološka egocentričnost i nesposobnost za ljubav,
    10. opšte siromaštvo velikih afektivnih reakcija,
    11. specifičan gubitak uvida,
    12. neodgovarajuće reagovanje u međuljudskim odnosima,
    13. šokantno i nedolično ponašanje posle pića ili bez pića,
    14. retko su skloni suicidu,
    15. bezličan, trivijalan i loše integrisan seksualni život, te nemogućnost da se sledi bilo koji životni plan
    16. pate od „semantičke afazije“, jer su u stanju da korektno upotrebljavaju reči i da ih definišu, ali da ipak ostaju slepi za njihovim stvarnim značenjem.

    1. Brate Srbine baš si ih dobrano nahvalio.

  12. Da li moze neko da objasni narodu?! 1.Oni moraju biti izruceni. 2.Ako nece, bice uhapseni upravo od onih, od kojih Vucic ima jeziv strah
    (opravdan) Provereno, idu do kraja i ako bude bilo potrebno
    javno ce ih hapsiti u sred drzave.
    …. i vecina ce cutati da ne bi Vucku mahali papirima str. sluzbi ispred njonjare!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.