Radonjić o postizbornoj komunikaciji Đilasa i Vučića: Opalio je šamarčinu svim žrtvama ovog režima

Profesor Filozofskog fakulteta za Danas o svom viđenju aktuelnog političkog trenutka

Ostavite komentar


  1. Tacno. Ali je i Marinika Tepic bila u vlasti, u LSV do 2014. Milan St. Protic ambasador do 2014. Jeremic nije rekao kriticku rec do 2017, do povratka iz Njujorka. Sasa Radulovic bio u vladi.
    Da ne pominjemo Cedu Jovanovica, Milana Antonijevica, Vuka Draskovica, Rasima Ljajica….

  2. Hvala Danasu što je ovo objavio i Radonjiću što je dao izjavu. Djilas je da ponovim rekao da je „Vučić predsednik svih gradjana“. Znači da Djilas misli da je zakonito to što je Vučić 2 meseca pred izbore bio zastupljen na nacionalnim frekvencijama nekoliko stotina časova, a kandidat opozicije i Djilasa Ponoš samo sat vremena ukupno. To dalje znači da naprednjaci nisu krali na ovim izborima, da nije bilo Bugarskog voza itd. A Alempić kaže da je u BG bilo 500 prigovora na 1000 biračkih mesta. Kako li je tek bilo u Kuršumliji, Pirotu, selima itd. Tako dolazimo do zaključka da je jedina uloga Djilasa da da legitimitet Vučiću izlaskom i priznanjen nameštenih i pokradenih izbora.

  3. Zato smo i glasali za „Moramo“. Lomili smo se zbog cenzusa, ali kada smo videli atmosferu prilikom prikupljanja potpisa za listu, promenili smo odluku. Očekujem da večeras pošto GIK ne uvaži potpuno opravdane primedbe i ponavljanje glasanja na kompromitovanim glasačkim mestima, „Moramo“ pozove na proteste i izbije Đilasu iz glave ovu pogubnu ideju.

  4. Od tog sastanka Djilas moze samo da ima stetu. Apelujem da se presabere i da ne ide, ako misli da ostane (vodeci) opozicionar.
    Ne treba spasavati tzv „Redova Rajana“ , neka se samounisti u nameri da radi opstanka ispuni sve naloge Zapada.

  5. Demokratije, slobode i prava nema ni u SAD ni u drugim zapadnim zemljama! Da ih ima ne bi se svi zakljucavali sa sedam i vise brava, postavljali kamere, nosili oruzje, drzali krvolocne pse po stanovima, podizali visoke zidove oko kuća i imanja, imali na desetine hiljada policajava, tajnih agenata i špijuna, telesnu gardu ect. ect.

  6. Kako može da se ne razgovara sa nekim, ko je pobedio na predsedničkim izborima, čija stranka ima veliki broj poslanika i sve državne funkcije? Valjda smo glasali za poštovanje zakona i uređenu državu, a ne da bi se mi ponašali kao Vučić.

  7. Nije Vucic predsednik svih gradjana,da jeste svi bi pred izbore dobili pakete sa namirnicama za mesec dana.

  8. Postovanje profesore svaka vam je na mestu. Osecam gorak ukus i duboko razocarenje bas zbog Djilasa.Glasaci su izmanipulisani,izmajmunisani.

  9. Pre će biti da ste vi koji tako pljujete po svemu što je uradjeno u ovih zadnjih deset godina, dobili debelu šamarčinu od 2 250 000 gradjana Srbije. Možda se i gradjani Srbije pitaju, ko na fakultetima vaspitava i u kom pravcu njihovu decu. Profesore, gradjani su rekli svoje.

  10. Očigledno je bila odlična procena ljudi koji su glasali za predsedničkog kandidata, bivšeg generala, a za parlament dali nekoj drugoj listii, a ne listi Ujedinjeni za pobedu.

  11. Bravo profesore , a sto se tice Đilasa on je kod mene završio. Sledeći put glasam za Vučića

  12. Bravo. Uzurpator opozicije poziva uzurpatora vlasti da se dogovore. Crno nam se piše.

  13. Svi zaboravljaju da je Djilas bio predsednik KSS. Svi zaboravili proteste 1 od 5 miliona i sta je ona studentkinja govorila… Sta se vise svi cude i iznenadjuju nesto. Jovo Bakic je to odavno bio provalio i izneo u javnost…

  14. To su sve pitanja na koje smo svi mi dali odgovor glasajući prošle nedelje na izborima i nema potrebe više na tu temu narednih 5 godina

  15. Ceo dan ostavljam komentare u kojima kao da sam plagirao Vaš tekst, i pitam se da li je Đilas poludeo ili se prodao za šaku dolara liku koji pravda krađu 640 miliona evra time što je drugu lopovu trebalo 8 godina da opljačka carinu?

  16. Profesore Radonjiću, hirurški precizno i tačno! U nekom komentaru je sjajno poentirano – uzurpator opozicije se sastaje sa uzurpatorom drzave.

  17. Миран сам потпуно, не дотичу ме изјаве ни председника ни опозиције јер су сви у једном пакету, борба за власт зарад личних интереса!!! 20 година нисам излазио на изборима!!! А ви који сте гласали за обе варијанте, кукумачите сада!

  18. Živ i zdrav bio profesore! Kamo sreće da mu se kolege pridruže, i „otvore oči“, ovom napaćenom i od režima, zaplašenom narodu, koji je pod raznim oblicima ucene, „morao“ glasati za AV i SNS!

  19. Zakon kaze kad se krade ,I ucesnici kradje idu u zatvor prema tome ovde je bila kradja glasova moralo bi da se ponove izbori u celoj Srbiji ..TACKA

  20. Nikad vise na galsanje u zivotu, sada je svima jasno kome nije pre ove farse koji se zovu izbori.. Da svi oni suruju na ustrp naroda. Kako mi se gadi zutokljuunac lepo mi je deda govorio , oni se ‘svadjaju’ a u stvari dele narod jer lakse vladaju pa kad im narod to dozvoljava. Zbogom Srbijo!

  21. Nista novo on je rekao to je slika ovog naroda,pljujemo pa posle se lizemo.Licemeran narod.A znamo da pljujemo po drugim narodima .Nema spasa,propadamo polako al sigurno.

  22. Najbolje rešenje bi bilo da SDP i SNS naprave koaliciju na nivou republike i Beograda, da otkače sve ostale stranke i da Đilas bude gradonačelnik Beograda.

  23. Nema predaje! Moramo je prava opozicija i svi u Ajmo ljudi. Ako dođe do ponavljanja izbora, samo za njih vredi glasati!

  24. Interesantan narod …svi znaju šta su se Đilas i Vučić dogovorili a sastanka još uvek nije bilo…da malo sačekamo…a inače profesorova analiza je sasvim korektan prikaz situacije viđene iz njegovog ugla…

  25. Uopšte nije bitno šta će se dogovoriti. Ni jedan od njih nije konsultovao svoje partije i koalicije da li će i šta će da dogovaraju. To je osnov demokratije, ovo što gledamo je razgovor dva uzurpatora.

  26. Sjajan tekst, hvala prof Radonjiću.
    Ne znam, dali je neko iz EU naredio i inicirao sastanak, Đilasa i Vučića, ali sam sigurna da je štetnan za sve. GIK još nije završila posao, o čemu će razgovarati? Molim, sve iz ujedinjene opozicije, da zaustave Đilasa! Ova zemlja još uvek ima zakone.

  27. Bravo profesore. Kriminal i korupcija su gangrena ovog društva već dugo, i treba to odseći. Drugog leka nema. Na žalost, politika u ovoj zemlji odavno nije „umetnost zavaravanja“, nego paravan za čist kriminal, teška krivična dela i trgovinu uticajem. Bilo kakva saradnja i dogovor sa kreatorima i naslednicima crvenocrne koalicije, ravna je izdaji.

Ostavite komentar


Politika

Vučević nemačkoj poslanici Lips: Situacija na Kosovu sve više humanitarno pitanje 8

Vučević nemačkoj poslanici Lips: Situacija na Kosovu sve više humanitarno pitanje

Ministar odbrane i mandatar buduće vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas poslanici nemačkog Bundestaga Patriciji Lips da je situacija na Kosovu i Metohiji složena, osetljiva i upozorio da sve više predstavlja humanitarno pitanje.On je na sastanku u Beogradu rekao da je razočaran zbog dugogodišnjeg izostanka primene odredbi Briselskog sporazuma s Kosovom i istakao opredeljenje Srbije da doprinese razvoju regionalnih odnosa i inicijativa kao što su Otvoreni Balkan i Berlinski proces - prenelo je Ministarstvo odbrane.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.