Ranković: SPC i patrijarh Irinej neće promeniti stav da je Kosovo neotuđivi deo Srbije

Ostavite komentar


    1. Pobogu, pa zbog audija da ih tamo na onakvim putevime ne izakaju, a i on je vremešni, senilni starac pa mu truckanje smeta. Naravno u Beogradu je i VMA, koja može da mu pomogne da izmeni BOŽJI PLAN u vezi njega.

  1. Stvarno, kad će pećki patrijrah u Peć, na tron? Nije mi logično da gradonačelnik Beograda sedi u Vranju ili Subotici ili obratno. Kako možeš da upravljaš avionom iz zadnjeg dela aviona a ne iz kokpita? Meni sve to nekako super tehnološki zvuči, ovo sa SPC je sve ispred vremena…

  2. E boli nas uvo ako nas ove bradonje ne priznaju.Uz blagoslov ovih desila su strašna zločina po ex Yu ovi su ratnohuskaški talibani

    1. Jeste, strasni se zlochinja desila od bradonje, i oni u zuta kuçs sa export – import organi s Kosóva! Tamo su izvadilji mozak nasem predçedniku i poslje ga presadilji Natasi Kandiç!

  3. ,,Ne ,može se care Lazo,carstvo zadobiti,na divanu sedići i lulu pušeći,,
    E,moj Patrijarhu,ti sediš i čekaš da ti Vučić vernike dovede.Gde si ti od Patrijarha,mnogi popovi misle dalje i duže,a šta tek kažu Episkopi.
    Patrijarh nema svoje mišljenje,nema ni Ideju,već samo podržava tudju Ideju i po ikonama Hrama S.Save piše Grafite sa svojim potpisom kao i Predsednik.

  4. A sto se crkva uopste bavi teritorijama? Sto se ne bavi hriscanstvom?

  5. To je očito. Zato je Patijarh Irinej i preselio u Pećku Patriaršiju te se tamo održava i Sveti Sinod SPC. Lako je tuđu decu slati u smrt, lako je na tuđa leđa primiti i 150 udaraca bičem. I da ne nabrajam. To su sve obične secikese koje su se otuđile od svojih vernika i žive u svili i kadifi a njih teraju na mržnju i ubijanja. To što govore da ima pravo srpski narod to isto ne dozvoljavaju nikome drugom. Oni su jedini u pravu i jedino oni imaju pravo. Oni su etalon pravde i istine. Sram treba da ih bude jer svesno uništavaju sopstveni narod.

  6. Nisu naši predstavnici ništa prihvatali ni u Rambujeu.Vidim bili su u pravu. Na Kosovi i Metohiji Republika Srbija ima punu vlast i suverenitet. Bravo za nas samo napred sve ćemo izgubiti.

  7. Naravno da SPC nece promeniti stav , jer je to „vecni“ zadatak crkve u Srba …gajenje mitova i odrzavanje istih . I to je u sveri nebeskog , ipak i crkva zna da je ovozemljski zivot „tu i sada“.

  8. Crkva je kroz istoriju Srbiji već pravila veliku štetu. Nazadnje pre tridesetak godina, a najveću pomaganjem ubistva Obrenovića i krunisanjem Karađorđevića. Doveli su dinastiju pobegulja.

  9. I kad bi Sveti Sinod na čelu sa Irinejom promenuo stav, opet bi sve bilo isto. Pa što čovek da menja stav? Usput, nema jadničak ni jednu diviziju.

  10. Ovu izjavu Patrijaha na naslovne strane, da se vidi da veleizdajnik može ucenjivati samo svoje jadne botove. Nema izdaje, nema predaje.

  11. Niti Serbi imaju Serbsku crkvu – niti je ovo partijarh. Ovo je sve zali boze…
    Sve je to laza i paralaza, magla koja se dobro prodaje poslednjih 30tak godina…
    Obukli haljine, pokrili se – prikrili se, okacili zlato i lance, a za boga ne znaju…niti se od boga plase.
    Crkva je puna fantoma koji se tu kriju od drzavne, ovoga zivota pravde, ali od boga se ne mogu sakriti, kad im otkuca zadnji minut na ovome svetu bice im veselo…

  12. ČULI SMO STAVOVE NEKIH VLADIKA KOJI PREDSEDNIKA NAZIVAJU „VELEIZDAJNIKOM“ DOK GA PATRIJARH PROGLAŠAVA ZA „LAVA“
    U STAVU O KOSOVU I METOHIJI U SPC BOJIM SE DA NE IZBIJE RASKOL.
    MOLIM SVE VLADIKE DA SE UJEDINE I OGRADE OD STAVOVA IRINEJA KOJI SE PRODAO REŽIMU. „NIJE DOSTOJAN“

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 10

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.