Referendum je uspeo ako za promenu Ustava glasa većina izašlih birača

U nedelju od 7 do 20 sati građani će moći da se izjasne na referendumu da li su za ustavne promene

Ostavite komentar


  1. A ko će da kontroliše te koji idu na vrata obolelima? Ma sigurno će biti sve pošteno na referendumu

  2. Kakvo glupo pravilo, vecina izaslih biraca?
    Po tom pravilu moze izaci hiljadu ludi i od njih hiljadu sestotina da glasa za, referendum je uspeo!?
    Valjda referendum sluzi da se ceo narod izjasni ili vecina naroda.
    Priznajem da nista ne shvatam!

  3. Ovaj referendum je pokazna vežba strancima da kada se potpise primirje sa kosovom – priznanje , da ce ustav lako da se promeni. Zato su nam dali ona nova poglavlja

  4. Promena izbornog zakona koja je dovela do toga da prosta većina daje validnost referendumu je katastrofalna. Izlaznost 50%+1 glas je bila ok jer je neizlaskom glasača referendum bio oboren i morao je da prođe proceduru za ponovno raspisivanje. Ovako vlastodršci prikazuju rezultate kako im odgovara, pogotovu što ne postoji (trenutno) mogućnost kontrole tačnosti brojanja ili falsifikovanja listića. Promene su već usvojene, zbogom pameti.

  5. Ma bas me briga za referendum.Mene muci sto sam RATNI PSIHICKI invalid lecim se 20 godina .A oni mi posaljiu odbijenicu da nisam ZAVRSIO LECENJE pa ko je sad lud.

  6. I ovo je navodjenje kako da gradjani glasaju? I ako više od pola izašlih glasa NE, to je prst u oko AV i režimu, čudi da se objavi ovakav tekst.

  7. Po ovom zakonu o referendumu, narod i ne mora da izadje na referendum. dovoljno je da dodje 10 SNS-ovaca i da od njih 10 – glasa većina. Zbogom pameti !

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.